nou?
logotip decibel.cat

Festa d'entrega dels Premis Enderrock 2003

16/03/2003
Barcelona (Barcelonès) - Bikini

El passat dijous dia 13 es va celebrar la festa d'entrega dels Premis Enderrock 2003, a la sala Bikini de Barcelona. Enguany la revista celebra els seus deu anys d'existència. Per l'escenari van passar quasi tots els premiats i no van faltar actuacions, com les dels premiats Miquel Gil i Obrint Pas, i també les de Glissando*, Kabul Babà i Pirat's Sound Sistema. La presentació de l'acte va anar a càrrec de l'actor Toni Albà i alguns dels seus personatges habituals.

La primera actuació de la nit no va ser de cap dels grups anomenats abans, sinó del titellaire Jordi Bertran, que va oferir una actuació d'un titella rocker, molt aplaudida pel públic.

Tot seguit ja va començar l'entrega pròpiament dita. El primer guardó va anar a parar a la sala Razzmatazz com a millor sala de concerts del 2002. També es va fer entrega d'un ram de flors a la responsable de Bikini, en commemoració dels cinquanta anys d'aquesta sala.

Dos premis es van endur els Sapo, el de grup revelació i el de millor video-clip. No van poder recollir aquests dos premis perquè a la mateixa hora tenien concert a Cerdanyola. Els encarregats de recollir-los van ser: un responsable de Ritual Music, l'empresa de contractació que els porta, i els productors del video-clip "Jols".

Miquel Gil va obrir les actuacions musicals de la nit. Va tocar tres cançons del seu disc Orgànic. Més tard tornaria a l'escenari per recollir el premi de la crítica.

Els qui fem aquesta pàgina també vam passar per l'escenari de Bikini, per tal de recollir el premi que per segon any ens heu fet guanyar. Des d'aquestes línies aprofitem per donar-vos les gràcies de nou.

Més premis als mitjans: No n'hi ha prou com a programa de televisió i Catacrac com a programa de ràdio.

Els Obrint Pas van recollir dos premis. El primer va ser el de millor disc per "Terra". Més tard van sortir a recollir el premi al millor grup i també a posar Bikini potes enlaire amb la seva actuació.

Glissando* van ser una de les propostes més interessants de la nit. Tot i no rebre cap premi, el seu disc podria haver-ne rebut algun perfectament. Van començar amb la potent "A Carlo Pedersoli" i després ja va entrar la Laia per fer tres cançons més del "Marclaianortomarcoh".

L'Albert Pla va rebre el premi de la crítica al millor disc i el del públic al millor directe, però no va assistir a l'acte d'entrega. El mateix va fer Lluís Llach, amb quasi tots els premis per votació popular de cançó d'autor. Els dos van deixar un missatge gravat que es va projectar.

Els "Quicos" van entregar tots els premis de la categoria de folk als Mesclat, que enguany van arrasar en la votació popular. Van venir per part de Mesclat: Joan Reig, David Rosell i Titot.

Pemi Fortuny va entregar els dos premis -millor cançó i millor directe- a Els Pets, que van venir amb quasi tota la banda (excepte l'Annabel Gavaldà). Lluís Gavaldà va fer una paròdia comentant que "Quina sort tenim de guanyar nosaltres que som una nova promesa davant d'aquests dinosaures del rock català". Pemi Fortuny va aprofitar per llegir un manifest d'un conciutadà seu: Pau Casals, un text escrit ja fa una pila d'anys però que manté la seva vigència.

Un convidat d'excepció, Fermín Muguruza, va fer entrega del premi al millor grup de pop-rock a Obrint Pas. També va aprofitar per llegir un manifest, en català, a favor del diari Egunkaria.

Enguany es va obrir una nova secció dins dels premis. Es tracta del premi Joan Trayter a la millor producció. Quimi Portet va ser el guardonat en aquesta primera edició, per la producció del disc "Maria" de l'Adrià Puntí. Cal comentar l'emotiva presència dels pares de Joan Trayter, que es van emocionar molt en veure el reconeixement que rebia el seu fill.

Una altra de les actuacions de la nit va ser la dels gironins Kabul Babà, que acaben d'estrenar el seu primer disc "Club".

I per tancar la nit dues actuacions més: Primer els Obrint Pas que van mostrar la seva força dalt de l'escenari i van fer saltar quasi tot el públic. La darrera actuació va ser la del grup electrònic Pirat's Sound Sistema, una proposta de música electrònica en català molt diferent del que sempre s'ha vist, però que trobem molt interessant. Un senyal més que el català pot ser utilitzat en qualsevol proposta sense cap mena de prejudici.

Durant tota la nit, la gran majoria dels premiats van manifestar-se contra el tancament del diari Egunkaria i també contra la guerra.

Galeria Fotogràfica

Text: Esther Esteve, Jordi Garcia
Fotos: Daniel Esteve, Jordi Garcia

Comentaris

Comentaris

Tot el material d'aquesta pàgina està llicenciat sota Creative Commons || Disseny web per Rourets - Avís legal