nou?
logotip decibel.cat

Obrint Pas encén la platja de Badalona

15/08/2005
Badalona (Barcelonès) - Platja

“Quan la ràbia és qui guia els meus passos i la incertesa desfà caminar, l’esperança sembla enderrocar-se darrere dels dies de lluita i asfalt...”. Amb aquestes paraules els Obrint Pas començaven a encendre una nova flama, de les moltes que ja han encès arreu dels Països Catalans. Dissabte 13 d’agost, tocava encendre la platja de Badalona.

A partir dels volts de les deu de la nit començaven a arribar a la platja del Pont d’en Botifarreta de Badalona els primers assistents al concert, que començà poc després, amb el grup local Nicotine, guanyadors del setè Concurs de Música de Badalona. La banda de rock va oferir un bon repertori; caldrà no perdre de vista els seus passos, ja que, de seguir així, ben segur que en sentirem a parlar.

A quarts de dotze de la nit sonaren les primeres notes d’”Ara”, cançó que inaugurava el concert dels valencians Obrint Pas. Com ens tenen acostumats en aquesta gira, ens van oferir un llarg repertori amb cançons dels seus principis, com per exemple, la seva primera cançó, que recorda la vida i la soledat que pots patir si vius a València. No van faltar ni les “caces de bruixes”, ni els records als nostres avis a “Novembre”, ni la força del “Som” ni l’energia de “La flama”. “El cant dels Maulets” i l’optimisme que dóna una cançó com ara “Els crits de la terra” van acabar d’animar un públic entregat, que no va parar de ballar al ritme del reggae dels valencians.

No van faltar tampoc les paraules i cançons en homenatge a Ovidi Montllor; a Josep Maria Isanta, el jove assassinat per feixistes en l’última edició de la Patum de Berga; als joves de Gràcia; a en Juanra i a altres okupes detinguts. Tampoc no van faltar les paraules d’agraïment d’en Xavier Sarrià, guitarra i veu del grup, als que engresquen encara més el concert, amb bengales i castells.
En Miquel Gironès, dolçainer d’Obrint Pas, a “No tingues por” es va mostrar en desacord amb els que volen malvendre aquest típic instrument popular, la dolçaina. Cal esmentar que els Joves de Badalona van desplegar una pancarta en contra del Port, afirmant que destrossa la platja.

El concert va acabar abans de la una, deixant clar que Obrint Pas, des de L’Horta, des de València, des del País Valencià i per a tots els Països Catalans, seguiran repartint espurnes d’una flama que ja no es pot apagar, la flama de tot un poble en moviment.

Nicotine en la seva actuació a la platja
Nicotine en la seva actuació a la platja
Un moment de l'actuació d'Obrint Pas a Badalona
Un moment de l'actuació d'Obrint Pas a Badalona

Text: Bernat Vilaró
Fotos: Bernat Vilaró

Comentaris

15/08/2005

Demano disculpes per la baixa qualitat de les fotos, sobretot de la de Nicotine. Vaig tenir problemes amb la màquina. :S

15/08/2005

Ei, que guapo que va ser aquest concert!!! Una passada, allà amb la platgeta, la lluna, Obrint Pas, els amics...perfecte! I després seguint la festa al Casal indepe de Badalona. Tot plegat una canya! ;)

17/08/2005

Bones gent, doncs si el concert a la nostra ciutat badalonina va estar força bé, diria que un concert per veure en família. On varem escoltar cançons del nou repertori com de clàssiques que em van agradar força. Esperem que es vagi repetint any rera any. De moment per la platja de Badalona ja han pasat els Lax'n'busto, Gerard Quintana i també Pep Sala en l'ediciò de l'any anterior.

24/08/2005

SON ELS MILLORS I PENSO KE HAURIEN DE TOCAR A BCNA EL DIA 11 DE SETEMBRE EHHH ...lany passat va pLOURE POS AKEST ANY..SERIA el mes lògic pro be...XD

Nou Comentari

Disposes de 500 caràcters
Tot el material d'aquesta pàgina està llicenciat sota Creative Commons || Disseny web per Rourets - Avís legal