nou?
logotip decibel.cat

Entrevista al grup Ix!

16/04/2012

Jordi – Coincidim amb els ix! en un dels concerts de presentació del seu nou disc 'Immersió' i aprofitem per parlar amb en David Mullor sobre què ens espera al sentir el nou disc. Quines diferències trobarem en aquest disc respecte l’'Autòmat infinit' i 'L'ingenu és lliure'?

David – bé, hem volgut fer un disc més optimista i fresc. Aprofitant la nova formació amb la que venim tocant, era el moment adient per reinventar el nostre so.

Jordi – El títol del disc ve de la cançó 'Immersió'... en què està inspirada aquesta cançó i per què heu decidit que doni nom al disc?

David – estàvem composant el disc enmig de l'embolic per la immersió lingüística del TSJC. Nosaltres fem música en català, i volíem donar el nostre suport a la immersió que tants bons resultats ha donat per integrar a tothom a la llengua i la cultura del país. Cal dir que, malgrat els esforços i els progressos, estem encara lluny de tenir una llengua normalitzada a tots els aspectes de la nostra vida. O sigui que, qualsevol retallada en aquest aspecte seria un greu retrocés cultural que mai hem de permetre.

Jordi – Ja que hem parlat de la cançó 'Immersió' i tu, David, has escrit totes les lletres de les cançons del disc, aprofitem per demanar-te si ens pots dir breument en què està inspirada la lletra de cada cançó:David:

- Garrigues: un recull d'imatges poètiques provocat per haver viscut la infantesa a Les Garrigues.

- La ciutat dels Àngels: Les ciutats com a referència. Llocs on hi passen un munt de trens de vida, on tot és possible, però de vegades, també llocs on tot es fa més impossible, més difícil.

- Tot és un: hi ha 2 maneres de mirar-se i viure la vida, pel costat dolç i pel costat amarg. Una invitació a triar el que t'agrada.

- Cirera: dedicada a les persones que encomanen màgia, que son lleus, que fan feliç amb la presència

- Fem camí: cançó a l'aventura, al desconeixement, al deixar fluir

- De puntetes: a la sensació de pèrdua de personalitat que comporta enamorar-se i no ser correspost

- Castells que es desfan: allò que tens, allò que has aixecat, pot caure en el moment més inesperat. Al renaixement, a la força

- La gran mentida: el món com a exemple del gran 'putiferi', de la mentida, del mercat de valors humans, al circ que representa viure

- Demà: és la cançó de la revolució, de l'esperança

Jordi – Per a finançar el disc el heu recorregut a la plataforma Verkami, on heu recaptat 5.463 euros davant un pressupost mínim sol·licitat de 5.000 (http://www.verkami.com/projects/798-immersio-el-nou-disc-del-grup-ix ). Esteu satisfets amb el resultat obtingut? Aquesta forma de finançament us aporta més tranquil·litat o responsabilitat?

David – Les dues coses. En temps de dificultats, enginy i col·laboració. Rebre aquesta aportació ha facilitat el finançament del projecte, i també ens hem sentit reforçats i estimats pels nostres seguidors.

Jordi – A les portada d’Immersió, l’Autòmat infinit i L’ingenu és lliure hi trobem il·lustracions o quadres. Tenint en compte que una portada és la primera impressió que tindrà algú del grup, per què creieu que és millor una il·lustració o un quadre que una fotografia?

David – No pensem que sigui millor que una fotografia. Espero que algun disc tingui una fotografia de portada, o un dibuix, o una.. no sé, l'art és ple d'imatges que ajuden a definir i a donar personalitat un treball musical en forma de disc. El primer disc fou un collage, el segon un quadre, i el tercer una il·lustració.
La tria es deu al moment, a les nostres percepcions, i ara per ara m'agraden totes les tries que hem fet.

Jordi – Com és habitual en ix! ara ens espera una bona colla de concerts per presentar el disc, com poden estar al dia d’aquests concerts i de les vostres novetats?

David – ho tenim tot a http://www.gatrecords.cat

Jordi – El disc apareix sota el segell discogràfic Gat Records del qual els músics d’ix! en sou l’ànima. A més dels discs d’ix!, Gat Records ha presentat recentment el disc 'U' d’Albert Freixas i 'Porpra' de Dídac Rocher. Quina valoració fas d’aquests dos treballs?

David – penso que hem tingut la sort d'editar 2 dels treballs amb més qualitat i honestitat de l'escena catalana dels últims anys. Son 2 grandíssims discos.

Jordi – I del futur de Gat Records, seguir presentant noves propostes de nous artistes?

David – Espero que sí! Sovint rebem propostes que volen ser editades, però Gat Records és un segell tan petit com poc comercial, i per tant sols podem fer esforços quan creiem que ens trobem davant peces úniques, i així seguirà. El negoci discogràfic per nosaltres és inexistent, però creiem que l'aportació cultural notable.

Jordi – Moltes gràcies per aquesta entrevista i molta sort!

David – Gràcies a vosaltres!

Imatge del cantant i bateria
Imatge del cantant i bateria

Text: Jordi M
Fotos: Jordi M

Comentaris

Nou Comentari

Disposes de 500 caràcters
Tot el material d'aquesta pàgina està llicenciat sota Creative Commons || Disseny web per Rourets - Avís legal