nou?
logotip decibel.cat

Sopa de Cabra

Sopa de Cabra logo

Biografia:

El 1986 es forma SOPA DE CABRA i comencen a fer actuacions pels bars de Girona. Després de vendre un miler de còpies de la seva maqueta i de tenir el suport de la gent, el 1988 fitxen per la discogràfica Salseta Discos i el 1989 treuen el seu primer disc "Sopa de Cabra" que ràpidament es converteix en un èxit de vendes. Actualment se'n porten venudes 35.000 còpies. A mitjans d'aquell mateix any comencen les gires per Catalunya i els seus concerts són cada cop més massius.

El 1990 graven el seu segon disc "La Roda" (Salseta), que els posa en els primers llocs de vendes de Catalunya i que actualment és disc d'or (55.000 còpies venudes). També han rebut premis per la seva cançó "L'Empordà" i per ser el primer grup de rock català que va aconseguir reunir masses de gent importants.

Els dies 21 i 22 de febrer del 1991 fan dos concerts a la sala Zeleste que serviran per gravar el seu tercer disc "Ben Endins" (Salseta), que va sortir a la venda el 10 de maig i que es va convertir en el disc més venut de la història del rock català (actualment ja ha superat les 100.000 còpies i és disc de platí). El 14 de juny del mateix any participa en el concert dels quatre grups al palau Sant Jordi, que va reunir 22.104 persones (rècord europeu de gent en un recinte tancat).

El mes de novembre de 1991 es tanquen als estudis AURHA per enregistrar el seu quart àlbum "Girona 83 - 87 Somnis de Carrer" (Salseta), un disc on hi ha maquetes dels primers anys de Sopa que encara no s'havien editat en disc. D'aquest disc se'n porten venudes 30.000 còpies. El mes de juny del 92 fitxen per la multinacional BMG Ariola. A l'estiu del 92 actuen a diversos punts d'Espanya com a grup convidat als concerts de Joe Cocker.

A finals del 1992 treuen el seu cinquè disc "Mundo Infierno" (BMG Ariola), que va no va tenir la resposta desitjada per la companyia (20.000 còpies); volien ampliar el públic a tota la península i no tan sols no van aconseguir-ho, sinó que van perdre part important del públic dels Països Catalans.

El març del 1994 graven el sisè disc "Al·lucinosi" (BMG Ariola) tot en català i amb aquest disc comencen a recuperar el públic català. És el disc menys venut de Sopa de Cabra (7.000 còpies)

El gener del 96 graven el seu setè disc " Sss..." que va sortir a la venda el mes d'abril i del qual se'n porten venudes 10.000 còpies.

El vuitè disc és "La nit dels anys" (30.000 còpies venudes), un concert acústic gravat els dies 8, 9, 10 i 11 de maig del 97 a l'Espai, amb la col·laboració dels Gossos, Pep Poblet, Sílvia comes, Lídia Pujol, Simone Lambreghts i Albert Sabater.

El 29 d'octubre de 1998 va sortir a la venda el seu novè disc, titulat "Nou", que té 12 cançons noves i en el qual Sopa torna a l'estil elèctric després de l'acústic de La nit dels anys. En aquest disc, tenen moltes col·laboracions, com Sílvia Comes, Dani Nel·lo, els Gossos i Toni Xuclà, entre d'altres; també incorporen un guitarrista nou: Jaume "Peck" Soler. Actualment ja han superat les 50.000 còpies i Nou s'ha convertit en el tercer disc d'or de la carrera de Sopa de Cabra. Cuco Lisicic és substituït per Xavi Monfort en la gira del Nou degut a la seva convalescència.

A principis del 2001 anuncien la seva separació indefinida a causa de projectes paral·lels de components del grup. A finals de maig, Sopa de Cabra treu el seu desè disc anomenat "Plouifasol", amb 12 cançons enregistrades als estudis Music Lan i Cosmonàutica Comes, d'Avinyonet de Puigventós. Van comptar amb la col.laboració de Quimi Portet, Pemi Rovirosa, Mone i Susanna, Xavi Ibañez... Van començar la gira a Girona, al Palau Firal, el dia 11 de maig, una gira que els portà per tot Catalunya presentant el seu últim disc i repassant les cançons dels darrers discos. L'última gira de Sopa de Cabra, els portà al Festival Senglar Rock, després de dos anys sense la seva presència, la gira va finalitzar a l'octubre.

A finals de l'any 2001 Sopa de Cabra va posar punt final a la carrera musical oferint tres concerts a la sala Razzmatazz. El 2002 va sortir a la venda el disc i DVD d'aquests concers sota el nom de "Bona nit malparits".

El 20 de gener de l'any 2002 el guitarrista i compositor Joan Cardona "Ninyín", va morir a causa de la malaltia que feia temps que patia.
L'any 2002 els Sopa de Cabra per votació popular segons els lectors de la revista Enderrock surten seleccionats com a millor grup de l'any 2001.

El 2003 surt a la venda el CD+DVD del concert gravat a l'Espai uns mesos abans del darrer concert. Un concert acústic que apareix sota el títol d'"El llarg viatge".

Altres continguts del grup:



Nombre de fotos: 20

Articles: Notícies | Cròniques | Entrevistes

Discos

Nombre de lletres: 36

Enllaços:
Tot el material d'aquesta pàgina està llicenciat sota Creative Commons || Disseny web per Rourets - Avís legal