nou?
logotip decibel.cat

Pullover

Pullover logo

Biografia:

pullover va néixer a finals de 2004 a partir d´un interés comú de fer bona música en la nostra llengua. Jordi Rudé (1977 Ripoll), productor, compositor, músic i cantant i guitarra del grup Debaser, i Núria Pons (1983 Ciutadella), cantant, van participar en el projecte Marc Escarabat.

Després d´arribar a la Final del Sona9 2004 i guanyar el segon Premi Carles Sabater 2004 a la millor cançó en català de l´any, van decidir començar un projecte amb identitat pròpia. Eudald Rota (1977 Ripoll), també ex-bateria de Marc Escarabat i bateria del grup Debaser, i Santi Surroca (1981 Ripoll), baixista de Van de Bòlit, completen la banda.

Pullover va treure la seva primera maqueta amb 4 temes titulada *pllvr al maig de 2005 I, gràcies a aquesta, va poder arribar a la Final de l’Enganxat a la Música ‘05, Concurs de Cançó de Salitja ‘05 i semifinal del Sona 9 ‘05.

L´experiència de Jordi Rudé com a mesclador/productor de tres discs de la discogràfica BankRobber: "Things where easyer when we played music" Holland Park 2003, "Tú Rompió mi corazón" El Chico con la Espina en el Costado 2004 i "Somnis de Llop" Guillamino 2004, aporta una visió d´excel.lència sonora i innovació productiva a la música de pullover.

Actualment Jordi Rudé forma part de Guillamino i de Mazoni com a teclista i guitarrista, fet que l'ha fet tocar en múltiples concerts: se l'ha pogut veure al Primavera Sound, al Sònar, al Senglar Rock, al PopArb, a l'Apolo, Altaveu
Forntera, MMVV, TNC, BAM, i al Circuït Català de Sales. Les composicions pretenen ser properes als sentiments de les persones, a la visió més realista de la vida en el planeta terra i a les circunstàncies que porten a les persones a ser persones.

Pullover acaba de treure a la llum el seu primer treball discogràfic. El primer disc d'aquest quartet de pop independent en català es titula escolta:sent i consta de 14 temes.

escolta:sent conté peces potens com 86.400 segons o Helicòpters, combinades amb pedres precioses com Taronja o Cubs de Sucre (cantada en menorquÌ), moments ballables com Dens o el petit tresor que esdevé la delicada Pullover, cançó que tanca el disc.

Escoltar Pullover recorda a The Cardigans, Tahiti80, Radiohead, Antònia Font o Death Cab For Cutie.

Pullover i la seva discogràfica Quimera Records, són pioners, llicenciant sota la llicència copyleft Creative Commons fora de l'habitual copyright. Aixó permet que tots els usuaris puguin fer-ne un ˙s menys restrictiu, com per
exemple fer-ne còpies lliurement i de forma totalment legal.

A mès a mès el disc que es ven a el preu de 5 euros al no tenir despeses de distribució ni canons de gestió, està també disponible per descarregar des de la seva pàgina web: www.pullover.cat

La intenció de Pullover és que la seva música, com a forma d'expressió cultural, arribi a la màxima quantitat d'orelles possible.

El disc ha estat gravat, barrejat i masteritzat, per Jordi Rudé als Oct. Over Studios, que el grup té a Ripoll.

Altres continguts del grup:Comprar discos

Nombre de fotos: 7

Articles: Notícies | Cròniques | Entrevistes

Discos

Nombre de lletres: 14

Enllaços:
Tot el material d'aquesta pàgina està llicenciat sota Creative Commons || Disseny web per Rourets - Avís legal