nou?
logotip decibel.cat

El Col·lectiu Joan Pau Giné publica el seu sisè disc recopilatori

08/05/2016

Sembla que va ser ahir que el Col·lectiu Joan Pau Giné va començar la seva tasca tant de difusió de la música feta en llengua catalana a la Catalunya Nord, com també d'esperonar els artistes a cantar en la seva pròpia llengua.


Enguany publica el seu sisè disc recopilatori, des de 2010, on apareixen grups rossellonesos que ja cantaven en català, així com d'altres grups que van enregistrar una cançó en català per l'ocasió. L'incansable Ramon Faura, president de l'associació Angelets de la Terra i promotor del Col·lectiu, ha comprovat com d'aleshores ençà s'ha pogut reviure des de la desena d'artistes que cantaven en català fins al centenar que ho fa actualment.


En aquests 6 recopilatoris podrem escoltar 90 formacions i uns 300 músics que canten almenys parcialment en català, i això demostra la bona acollida, interès i difusió que ha generat la proposta.


Sens dubte si algun grup de la Catalunya Nord aconsegueix triomfar Principat, com en el seu dia van aconseguir els valencians Obrint Pas, o els illencs Antònia Font, això ajudarà a donar més visibilitat a tots els músics de la Catalunya Nord, i a la feina realitzada pel Col·lectiu Joan Pau Giné.


Per ajudar-nos a decidir quins dels músics o grups que han participat en el projecte ens agrada més, el Col·lectiu Joan Pau Giné ens facilita mitjançant aquest enllaç la possibilitat d'escoltar bona part de les 200 cançons:

http://occatalunyasongs.canalblog.com/archives/2016/02/18/33393110.html


Gaudiu escoltant-les!

Portada del disc
Portada del disc

Text: Jordi M
Fotos: Raymond

Comentaris

Nou Comentari

Disposes de 500 caràcters
Tot el material d'aquesta pàgina està llicenciat sota Creative Commons || Disseny web per Rourets - Avís legal