nou?
logotip decibel.cat

Alumnes de l'ESCAC realitzen trenta-cinc videoclips d'artistes d'arreu del país

19/06/2003

Ahir es van presentar a l'SGAE de Barcelona una quinzena de videoclips d'artistes d'arreu del país que han estat realitzats per alumnes de l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC), gràcies a un acord que ha arribat amb el Departament de Cultura mitjançant l'Institut Català de les Indústries Culturals.

L'acte de presentació va estar presidit pel conseller de Cultura, Jordi Vilajoana i també hi van intervindre el director de l'ESCAC, Josep Maixenchs; Jordi Penas, director de l'ICIC i Àlex Eslava, membre de la comissió assessora de l'ICIC en representació del sector discogràfic de Catalunya.

En l'acte s'ha presentat el resultat d'aquest conveni, la primera tanda de quinze dels trenta-cinc videoclips que han de realitzar els estudiants de l'escola. Entre aquests primers clips destacarem els de Moncho que ha comptat amb la col·laboració de Nina, Tomeu Penya, Berta, Aqstics, Gossos, Gerard Quintana i Victor Gioconda.

En l'elaboració dels videoclips hi participen un total de cinquanta alumnes i graduats de l'ESCAC, dels quals quinze estan especialitzats en producció, nou en direcció, nou en direcció artística, nou en imatge i vuit en fotografia. D'aquests alumnes destacarem els encarregats de dirigir els clips de les formacions que s'expressen en català d'aquesta primera tanda: M.Ángeles Hernández ('Paraules, paraules' de Moncho amb la col*laboració de Nina), Sergi Martí ('Glops de Temps' de Berta), Raimon Berné ('Giròvags' de Gerard Quintana), Víctor Carrey ('La Selva Tropical' dels Aqstics), Maja Djokic ('Terrorisme d'Estat' de Victor Gioconda) i Àlam Raja ('Tríada' de Gossos). Fruit d'aquest conveni, altres alumnes de l'escola estan preparant, entre altres, els darrers clips de grups com Cheb Balowski, Dr.Calypso, Kabul Babà, Gertrudis, Entregirats, Muhel, Crazy Notes, Ester Formosa i Tugores.

A més d'aquestes formacions també cal contemplar els videoclips fets d'altres bandes com poden ser Freak XXI, Chop Suey, Élena, Wagner Pa o Ginesa Ortega.

Text: David Fernàndez

Comentaris

19/06/2003

Ei kuan els emetran?
On els puc trobar? En concret el dels Gossos!

19/06/2003

Els videoclips s'emetran per les televisions públiques catalanes (TV3, K3, C33) dins els seus programes habituals. També s'ha signat un acord amb les televisions locals perquè també facin d'aparadors dels clips fets pels joves directors del nostre país. Per 'Ostres!' et vull contestar que concretament el dels Gossos sortirà habitualment per la programació de Flaix TV. Es tracta del clip del tema 'Tríada' i està ambientat en l'interior d'un vagó de metro. No us el perdeu!

19/06/2003

Per fi videoclips emesos de forma normal!!! Serà veritat? O només els posaran dues vegades? Per fi tindrem un mercat normal amb discos i els seus respectius videoclips? ja tocava!!!
I aviam si TV3 posa més els videos a banda dels migdies i millora el NNP. I Flaix TV, menys música del bronx, que aquí poca gent se l'escolta...

20/06/2003

Ja era hora que es tiréssin endavant iniciatives d'aquest tipus. Espero que també es facin necessaris programes de televisió on emetree SENCERS aquests videoclips!

20/06/2003

I no hi ha cap manera de saber quan s'emetran concretament?

22/06/2003

...som un grup de Rock Català que estem interessats en fer un Video-Clip amb lŽEscola Superior de Cinema...et volíem consultar amb qui ens hem de posar en contacte...gràcies

02/07/2003

Els videoclips realitzats per alumnes de l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC), seran projectats al Suau de Reus (Passeig Mata, 18) els dijous d'aquest mes de juliol. L'acord entre aquesta escola i l'organització del Concurs Enganxa't a la música, s'ha fet públic aquesta tarda en roda de premsa.

Nou Comentari

Disposes de 500 caràcters
Tot el material d'aquesta pàgina està llicenciat sota Creative Commons || Disseny web per Rourets - Avís legal