nou?
logotip decibel.cat

Nou disc d'Owix

13/11/2006

"Bullirà el Mar", aquest és el títol que han escollit els Owix per al seu nou treball discogràfic que acaben de publicar. Un disc que surt cinc anys després del darrer CD editat per la banda i que en aquesta ocasió han enregistrat amb tota tranquil·litat a l'estudi de Ximo Guardiola: cantant, compositor i productor del grup. Les mescles i masterització s'han dut a terme al prestigiós estudi Music Lan.

La base sonora del grup segueix sent la connexió entre el violí i la guitarra,un element que sempre ha caracteritzat la banda, tot i que aquesta vegada les guitarres són més contundents i orgàniques (sense additius) i el violí amplificat dóna un caràcter més rock a les cançons. A més, la integració d'una viola també amplificada ha acabat cobrint la sonoritat desitjada.

En l'aspecte musical i tècnic aquest nou treball representa un esglaó més en la trajectòria musical del grup del País Valencià. Han apostat per les gravacions de caire analògic i l'experimentació sonora s'aplica a cada cançó de forma original. Així, el tema 'Xarlestó' està gravat a la manera dels anys 30-40. Els temes més rock com 'Mare' o 'No tindràs cel' amb els sons vintage dels 70 i 'L'Estaca' i 'Fés!', que són dances amb reminiscències folk, han estat gravades amb diversitat d'instruments clàssics com ara clarinets, violins, o percussions.

A nivell de contingut es podria resumir el disc com un reconeixement als nostres cantautors amb constants referències a Raimon ("Bullirà el mar" és la tornada de la seva versió de 'Veles e Vents'), Llach (hi ha una versió de l'Estaca), Pi de la Serra, M. del Mar Bonet o Al Tall (amb la col·laboració al disc de Miquel Gil al tema 'Història de Pau'. Però en especial, aquest CD està dedicat a la figura d'Ovidi Montllor a qui se li dedica expressament la segona cancó 'Estime l'Ovidi'. La majoria de les lletres estan impregnades de l'ideari vital d'Ovidi.

Si voleu escoltar un tast d'aquest nou disc, ho podeu fer a la secció mp3 d'aquest web o també a www.owix.cat.

Text: Jordi Garcia

Comentaris

13/11/2006

Videocrònica d'Òwix en directe des de Callosa d'en Sarrià el 25-3-2006

http://youtube.com/watch?v=0pVELYZRAjo

Nou Comentari

Disposes de 500 caràcters
Tot el material d'aquesta pàgina està llicenciat sota Creative Commons || Disseny web per Rourets - Avís legal