nou?
logotip decibel.cat

Festa d'entrega dels Premis Enderrock 2000

08/03/2001
Barcelona (Barcelonès) - Sala Bikini

Ahir a la nit es va celebrar a Bikini la Festa dels Premis Enderrock 2000. La majoria de músics d'aquest país i un bon nombre de públic van omplir completament aquesta sala barcelonina, per presenciar en directe l'entrega dels esmentats premis i també per escoltar la bona música que ens van oferir una colla de grups convidats a tocar.

Els primers a sortir a l'escenari, abans de començar l'entrega, van ser el duet Pau i Jordi, que ens van oferir un espectacle més escènic que no pas musical. Van interpretar tres cançons populars catalanes, entre elles una que tothom se sabia i que van fer cantar al públic: La Lluna la pruna.

En acabar aquesta actuació ja va sortir damunt l'escenari l'actriu Txe Arana, encarregada de presentar l'edició d'enguany dels premis. Aleshores per l'escenari van anar desfilant uns quants grups premiats en els apartats de cançó d'autor i noves músiques: Titot i Rosell, Pomada... Els Pomada van interpretar un parell de temes del seu "Disc u", ja esgotat, i van fer ballar tot el públic que omplia la sala. Quan en Titot i en David Rosell van sortir a l'escenari a recollir el premi, van aparèixer de nou Pau i Jordi, per fer un petit gag amb un globus allargat, que comparaven amb el Titot. Per la seva banda Titot, en el seu parlament, va dir que no entenia perquè després de tants anys cantant fort ara li donaven un premi per cantar fluix.
Cal destacar també en l'apartat de cançó d'autor, que en Lluís Llach no va venir a recollir el premi, com és habitual cada any.

Tret del premi als Pomada, l'apartat de folk/noves músiques va ser clarament dominat per la Companyia Elèctrica Dharma, que van sortir a l'escenari amb els crits de "Força Dharma!" de la gent.

Tot seguit van venir els premis per la millor portada als Fes-te Fotre, el millor programa de TV a Sputnik i el de ràdio al 100%.

La gent però, estava esperant els grans triomfadors d'aquest any dels Premis Enderrock: Lax'n'Busto. Els d'El Vendrell es mereixien completament aquest reconeixement, després de la seva llarga carrera en la música.
Després de rebre tots els guardons van tornar a pujar a l'escenari per interpretar tres temes del seu exitós disc "Llença't": Trepitja fort, Mai diguis mai a un mai i Llença't.

Després de l'actuació de Lax'n'Busto es va fer la foto de família amb tots els premiats a dalt de l'escenari. Com que n'hi havia tants, a la foto no els vam poder agafar a tots.

Al finalitzar l'entrega van actuar els Aquitamxé. Els guanyadors del 5è. concurs de maquetes Enderrock van aprofitar la perfecta sonoritat de la sala i van oferir un concert de molt alt nivell. Interpretant les cançons que configuraran el seu primer disc (aquest divendres entren a gravar) van demostrar els motius pels quals el jurat els va escollir com a guanyadors d'aquest premi. Són un grup amb un estil molt personal, al qual sembla difícil posar-hi una etiqueta i tampoc se'l pot referenciar a cap altre grup. Però aquesta diferència és el que fa que siguin una de les promeses amb més força de la nova fornada del pop-rock català.

També vam aprofitar per parlar amb en Cristian G. Montenegro, dels Lax'n'Busto, que va expressar que estava molt satisfet dels premis aconseguits.

Un altre dels músics amb qui vam intercanviar unes paraules va ser Juanjo Muñoz dels Gossos, que ens va dir que acabaven d'arribar de Madrid amb el nou disc ja gravat. Segons va comentar: "A nosaltres ens ha agradat molt com ha quedat, esperem que també us agradi a tots vosaltres". Finalment, va dir que segurament sortirà a la venda el dia 2 d'abril.

Els dos Pemis durant el solo de la cançó Mai diguis mai a un mai.
Els dos Pemis durant el solo de la cançó Mai diguis mai a un mai.
Agnès Fusté, cantant un dels temes dels Aquitamxé que van sonar la nit dels premis.
Agnès Fusté, cantant un dels temes dels Aquitamxé que van sonar la nit dels premis.
En Faló, un dels dos guitarristes de la banda de La Cellera de Ter
En Faló, un dels dos guitarristes de la banda de La Cellera de Ter
I en Xevi, l'altre guitarrista dels Aquitamxé.
I en Xevi, l'altre guitarrista dels Aquitamxé.
Paraules de'n Cristian G. Montenegro

Text: Esther Esteve, Jordi Garcia
Fotos: Jordi Garcia
Fitxers sonors: Esther Esteve

Comentaris

08/03/2001

I els NO NEM BE que???? aquests son els grups que hem de recoltzar, son collonuts!!!!!!!!!!

10/03/2001

Aixo! I els NNB?????? ke no van guanyar kap premi ells???? A veure si a l'hora d'escriure noticies es tenen en compte tots els grups!!
Apa, salut i Rock'n'Roll

11/03/2001

visca els lax'n'busto que ja s'ho mereixien !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

12/03/2001

Ei, Eclipsi!!! Si no han posat els no nembe es pq son molt dolents!!! escolta txaval, que jo se on estudies, eh???????????
PD: Vaig veure a la Benzeno!!!

13/03/2001

Només escric per donar suport a iniciatives com aketa dels premis, és el primera any q hi he anat i ho he trobat genial, no hi havia tan bon rollo com pel concert de "Les altres cançons de Nadal" però Deu ni do. Va estar molt bé, i crec q en Titot i en David s'ho mereixien... A més, veure en Sisa en direecte sempre és un honor i un plaer.

13/03/2001

Van ser genial els premis enderrok!!!Felicitats a els l'n'b perquè ja s'ho mareixien i els altres grups també. Vinga adeù!!! VISCA EL ROCK CATALA!!!!!!!!!!!

14/03/2001

Nyikris!!! Jo tb et konek a tu!! I els NNB son genials!!! O sigui ke a kallar!!! No vagis a Vic!!
Up The Irons!!! //*//

22/03/2001

Visca als Lax'n'Busto,els millors .
S'ho mereixen!!!!!!!!!!!!!!!!Sobretot el Guapo del pemif

26/03/2001

VISCA ELS LAX'N'BUSTO!!!
Son els millors i es mereixen tot i mes!!!
Ah!Maria, no nomes en Pemi Fortuny, que si que esta bo, pero que passa amb els demes?

28/03/2001

Felicitats a l'Adrià Puntí!Que segueixi sempre axí d'especial i amb les idees igual de clares.I que no posi mai seny...Sort en té aquest país de tenir-lo voltant per aquí!

04/04/2001

Eieieieieieieiiiii!!AKí falta una kosaaaa!!!Kollons,kollons,kollons!!!Kè és aixòòòòò????Visca....els...els....els...els.....els Fes-te Fotreeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Són collonuts!!!!!!!!!!!!!!!!I encara més...per mi son els MILLOOOORSSS!!!!!!Sí senyor!!!!Els millors!!!!!!Ho sento...m'havia de desfogar una miketa...PETONETS!!!! ;-P *Aina*

25/06/2001

Jo vaig anar als Premis Enderrock i crec q al nominar Titot i David Rosell, van fer el millor, crec q s'ho mareixien, ja q son els millors, jajaja.....són cullunuts!!!!Si algu te fotos d'aquell dia de el moment en que en Titot i en David recullien el premi si ua plau podeuvos en contacte amb mi si us plau, merci!!

09/10/2001

Primer de tot:Felicitats Brams, Dept, Mesclat... És a dir, Felicitats David Rosell! Ets el millor i no només ho dic en sentit musical!!!! Vull fotos teves i tot el que es pugui tenir!!! Un petonàs rei!!

Nou Comentari

Disposes de 500 caràcters
Tot el material d'aquesta pàgina està llicenciat sota Creative Commons || Disseny web per Rourets - Avís legal