nou?
logotip decibel.cat

Crònica de la 10a. Fira del disc de Girona

05/03/2002
Girona (Gironès) - Palau de Fires

El passat diumenge dia 3 es va celebrar la desena edició de la Fira del Disc de Col·leccionista. Enguany també es va fer coincidir, com ja és habitual, amb el Rock'n'Comic i el Rock'n'Cinema. Però la principal atracció per a la majoria de gent van ser els discos, que omplien tot el recinte firal de Girona.

A més dels concerts de grups catalans, també es va celebrar un homenatge al grup Sopa de Cabra, que explicarem més endavant. Tampoc hi va faltar la tradicional subhasta d'objectes de col·leccionista, aquest cop per primera vegada en euros.

Entrem al tema que més ens interessa a nosaltres: els concerts.

12:00 - Van de Kul


Amb el cartell a la mà, havien d'obrir escenari els Sapo, però hi va haver una petita alteració de l'ordre de l'es actuacions i la sèrie de concerts va començar amb els Van de Kul. Tal com van fer a l'edició del 1999, van aprofitar el marc de la Fira del disc per presentar nou disc, en aquest cas el tercer anomenat "Sense Pressa", sobre les cançons del qual van basar el repertori d'uns 35 minuts del concert. Es van poder sentir per primera vegada en directe les noves cançons dels de La Cellera i vam comprovar els nous trets estilístics de la banda, amb més presència de bases electròniques que encaixen molt bé en les idees del grup. Van rebre una bona resposta per part del públic, que semblava tenir ganes d'aquest tercer disc.

12:45 - Sapo

Els recents guanyadors del primer concurs Sona 9 van iniciar la seva presència a les fires del disc en l'edició d'enguany de Girona i ho van fer sorprenent el públic, al principi escàs, però que a mesura que avançava el concert s'anava aplegant davant el camió de Catalunya Ràdio. Les cançons de la maqueta "Vatua l'olla!" no van deixar indiferent a ningú, sobretot per la força interpretativa del cantant Gabi Díaz i el guitarrista Jordi Busquets. Cal destacar també la inclusió en el repertori del concert d'un tema no inclòs en la maqueta, que segurament formarà part del seu primer disc, previst per aquesta primavera.

13:30 - Kitsch

Nova actuació del reaparegut grup banyolí, que ara és format per un quartet, amb la incorporació definitiva d'un bateria al grup, que sembla ser van estrenar al concert de Girona. L'actuació va seguir la línia de les darreres actuacions que han fet durant els mesos anteriors i van incloure algun tema dels que sortirà en el seu proper disc Kitsch 7, que veurà la llum ben aviat.

14:30 - Whiskyn's


I per tancar la tanda d'actuacions matinals un grup força habitual a les Fires del disc, els Whiskyn's de Reus. Ja fa quatre mesos que va sortir a la venda el seu disc Lluny, però encara podem dir que el venien a presentar a Girona, doncs no han fet massa actuacions per aquestes contrades. Cal dir que els de Reus van ser els qui van aplegar un públic més nombrós, sobretot adolescent, que no va parar de cantar i saltar amb les enganxoses cançons pop del quintet, bàsicament del citat Lluny, però amb referències als dos anteriors treballs: "De la nit al dia" i "Lila".

Després d'unes quantes hores sense actuacions, davant de l'stand de Música Global a les 5 de la tarda hi van aparèixer els Van de Kul, per signar autògrafs. Força gent s'hi va acostar per demanar-los dedicatòries tant als discos com a qualsevol tros de paper on es pugués escriure.

20:30 - Homenatge a Sopa de Cabra


Les actuacions de la fira es van cloure amb un homenatge al grup gironí Sopa de Cabra, dissolt a finals de l'any passat. Aquest homenatge va anar a càrrec dels Glaucs, que van interpretar totes les cançons. Això sí, en cadascuna d'elles hi va col·laborar algun cantant d'altres grups. El repertori va ser el següent:

Glaucs - Per no dir res
Jordi Planagumà de Van de Kul - Tot queda igual
Joan Masdéu de Whiskyn's - Sents
Joan Masdéu de Whiskyn's i Natxo i Oriol de Gossos - Mai trobaràs
Natxo Tarrés i Oriol Farré de Gossos - Podré tornar enrera
Jordi Puig de Petit fours - Hores bruixes
Albert Fort de Fes-te fotre - El boig de la ciutat
Glaucs - El far del sud
Pemi Fortuny de Lax'n'busto - Passaran uns anys
Pemi Fortuny de Lax'n'busto - El sexo
Jan Aymamí de Sr. González - Ninyín's mine
Glaucs - Camins
Tots els cantants anteriors - L'empordà
Tots - Sara

Va ser un homenatge força emotiu i va comptar amb la presència entre el públic de Cuco Lisicic, Pep Bosch i Jaume "Peck" Soler. Jofre Bardagí, va aprofitar també per dir unes paraules de record cap al seu pare, el "mestre" Bardagí, mort fa poc més d'un any.
Aquesta actuació va reunir una gran quantitat de gent que va voler sumar-se a aquest homenatge, corejant totes les cançons del grup. En especial l'homenatge es va centrar en la persona de Joan "Ninyín" Cardona, recentment mort degut a un càncer.

Galeria Fotogràfica

Text: Esther Esteve, Jordi Garcia
Fotos: Jordi Garcia

Comentaris

Comentaris

Tot el material d'aquesta pàgina està llicenciat sota Creative Commons || Disseny web per Rourets - Avís legal