nou?
logotip decibel.cat

Crònica de l'Acampada Jove d'Arbúcies 2002

24/07/2002
Arbúcies (Selva)

L'estiu ja fa dies que ha començat i els festivals de música any rere any acullen a més gent dels Països Catalans. Uns festivals més grans, d'altres menys, però tots fan que la música en català arribi cada cop més lluny.

Aquest Juliol hem tingut el Senglar Rock Montblanc, amb més de set mil nois i noies, aquest darrer cap de setmana l'Acampada Jove, que ha batut totes les expectatives dels organitzadors, les JERC. Sense deixar de banda la simultaneïtat amb el Rebrot, organitzat pels Maulets, que de ben segur que en van fer festa grossa.

Si l'any passat a Arbúcies vàrem ser tretze mil els joves, enguany la magnífica xifra de dinou mil, amb uns vuit mil acampats i onze mil assitents. Més de trenta autocars de les comarques del Principat, un autobús de la Catalunya Nord, deu autocars del País Valencià, i un vaixell de ses Illes.

El dijous les portes es van obrir a mig matí, els més matiners anaven arribant, ja que les ombres es cotitzaven igual o més que el calimotxo i les cerveses. Cap a mitja tarda quan ja tothom estava situat i amb un bon lloc on dormir-hi, l'ambient ja olorava a concert, amb els grups Glissando*, Aquitamxé, Deskarats, Sapo, Lax'n'busto i Mesclat, grups els quals la carpa se'ls va fer petita de seguida, segurament l'organització no s'esperava tanta afluència el dijous.

El divendres i el dissabte ja hi havia més activitats; xerrades, debats, teatre, la piscina, on la gran assitència va esgotar l'aforament i el dissabte va haver de prohibir l'entrada a mig matí per raons de seguretat, fet secundari als quaranta mil Wats de so i cent cincuanta mil Wats de llum que deparava la nit. De Nit, The Companys, Syphosis i Dept a les barraques d'Arbúcies; Betagarri, Obrint Pas, Dr.Ring Ring i Banda Bassoti al camp de fútbol en van fer junt amb l'Espai Flaix FM una gran nit de divendres.

I l'últim dia de concerts, el dissabte, que, de bon matí es va llevar amb xerrades, la primera mostra de Curts, cantautors i un llarg etcètera. A la tarda els castells a la plaça de la vila amb els Matussers de Molins de Rei i just després la manifestació contra el feixisme, que va recòrrer els carrers d'Arbúcies, carrers que després recorrerien els timbals i les pirotècnies amb el correfoc, última activitat de l'edició d'enguany que es feia al poble.

Després d'agafar gana amb tantes activitats, al camp de fútbol ja estava ple a vessar frisant per veure Celtas Cortos, New York Ska Jazz Ensemble, Brams, Antònia Font i Skàndol Públic, una cartellera molt complerta per la nit de dissabte sense oblidar les barraques d'Arbúcies amb Mallacán, Mr.Fly i L'Espai Flaix FM, amb Dj.Creys i el polifacètic Vador Lladó, els quals van amenitzar la gresca fins a l'albada.

Pels que no se'ls enganxen els sacs ni els aïllants i volien anar a la diada del Pi de les Tres Branques, el diumenge els esperaven quinze autobusos gratuïts direcció Berga, de mentres, el altres milers de joves anaven desmuntant el que durant quatres dies havia estat el seu raconet on amagar-s'hi una estona a la matinada.

No cal dir que gràcies a aquests festivals: Rebrot, Acampada Jove, el Carrascar, Festival Pirinees, l'Almadrava Rock, MMVV de Vic, entre d'altres, fan que la música, la llengua i la nostra cultura cada cop tinguin més ressò fora les contrades dels Països Catalans, i, gràcies al públic entregat i asidu a tots ells fan realitat el desig de moltes persones, que, any rere any tinguin aquests caps de setmana reservats per difrutar-los amb els amics que han fet d'altres edicions i amb ganes de trobar noves amistats.

Cal agrair l'esforç de les organitzacions, els grups, que han anat d'un lloc a l'altre per complir amb els dos festivals alhora, i a la gent que ha fet possible aquesta edició, com també dedicar als Dusminguet l'Acampada Jove 2002 ja que no han pogut assistir-hi pels moments que deuen estar passant.

Text: Xavier Soler

Comentaris

24/07/2002

Arbúcies va ser una festa!!!!!! Res jo ja espero el Carrascar de l'any vinent!! El MMVV i tots els concerts k ens esperen .. Salut festa i socialisme!!
PD: Algú te fotos de l'Acampada??

24/07/2002

hola!!!!!! k dir d'arbucies...... simplement una passada!!!!!!!!!! llàstima k akest any ja no pugui nar a mes acampades..... pro encara tenim concerts!!! i l'any k ve tots cap alla!!! visca els LAXN!!!!!!!!! salut!

24/07/2002

torno a ser la mateica. aixo dels autobusos..... a natrus ens van dir k nomes n'hi havia 1............ on esta l'organitzacio?????? si ho haguessim sabut hi hauriem anat.... re mes. ns veiem l'any k ve!!

24/07/2002

Uo0o0o0! Arbúcies va ser genial akest any!
Molta calor, però molta beguda, moltes rises, moltes amistats i molt de fummmm!!

Fins sempre, empanats i empanades!

Salut i independència!

24/07/2002

Kina pasada!!!!!!El 1r any q i vai i no sera el darrer!No ia paraules x explicaro...genial!Si algu vol xerrar alguna estoneta.. q magregui a: hores_bruixes@hotmail.com A!Els millors concerts: Brams (x descomptat), celtas cortos i obrint pas! Salut i independencia!

25/07/2002

Ei gent! que ara els concerts de Mallorca se'ns quedaràn petits!!!! Arbúcies ha estat una experiència nova, però genial!!! Esper que es pugui tornar a repetir i que jo pugui tornar-hi!
Mallorca fa....PUTRUM PUTRUM!!!!

26/07/2002

Seguint la mateixa linia k els kolegues no hi ha paraules, va ser el primer cop pero mu vaig de p.m.Els millors concerts van ser el de Betagarri amb la seva ESTAKA, Celtas,Obrint Pas,Brams i Deskarats. Una abraçada a la Cèlia i l'Anna de Manresa.Salut i independència!!!!!!!!!!!!!!

26/07/2002

arbúcies l'any que be ens tornem a veure, ha sigut el primer any hi ha sigut l'ostia, l'únic que he trobat afaltar han sigut unes dutxes cutres per allà, pq feia una calor bestial.
OBRINT PAS seguirem lluitant
salut i força al canut
EDU tu ets el millor d'arbúcies

27/07/2002

Eiii!
Dir que Arbúcies va ser la canya és poc, no només són els concerts, sinó l'ambient, la calor, la guarrada d'estar allà arrebossats com croquetes, el bon rotllo amb tothom... El que va comportar la festa va ser el mix de tot plegat!
Nanos, ens veiem a Arbúcies'03!!

27/07/2002

Arbucies 2002 ha sigut una festa! el millor que pots fer es anar-hi!!
vaig tornar molt cansada pero mai he anat a un lloc 3 dies on la gent sigui tan simpàtica i es lluiti per la llibertat del pais!!!no s'ha d'oblidar que s'ha de seguir lluitant

27/07/2002

Ei companys! Estik d'acord am valtres, Arbucies va ser genial, tb era el primer cop ke hi anava pro no sera l'últim, ens veiem l'any ke ve!salut!

29/07/2002

Una abraçada a tots els que vau anar a Arbúcies!

29/07/2002

si, si... i qui s'oblida del calimotxo del super? ;)

31/07/2002

soc el de les hamburgesses, si algu sap de kè es tracta k digui algu.

01/08/2002

De PM!! llàstima de tanta pols!!

01/08/2002

molt ben parida la trobada dŽarbucies,la canço de lŽestaca de betagarri una passada,mans amunt i avall.tambe molt be pels castellers de Molins de Rei bona gent que a poca poc van fent.(endevant).be gent que vagi molt be.

02/08/2002

però una mica trist que esl dept comencesin a tocar quant les porten encara estaven tancades, no creieu?

04/08/2002

ei, kina passada Arbúcies!!uuffff va ser genial!!! nO oblidarem tampok: "Calimotxo líquid", "Gel gelat", "Entrepans fets a mà"..xDD
Per cert, el de les hamburgeses calentes, sok una de les q ens veu oferir una a canvi d'un mai, xDD
"mira, mira..q si vols me'n menjo jo una.." ..som els de la tenda del costat xD,....SaLut,LlibeRtaT i LluiTa!!

05/08/2002

dons a mi m va mola mes el senglar, xo no hi eren celtas cortos k son lu millor! igualment arbucies va ser la ostia!!! a vere si lany k ve tb estan els d borges...

06/08/2002

churrusketa.. a ki coneixes de borges? xD

08/08/2002

primer d tot, els autobusos desde hostalrich on eren?¿?
pel q fa els concerts i el festival va ser el millor, els millors grups brams, mesclat,obrint pas i betagarri.i per sobre d aixo l amibent q i havia de ganes de festa.

pd: per l organitzacio del festival: q l any q ve posin els autobusos,siusplau.
adeuuu salut i independència

10/08/2002

eiii jo mu vaig passar de puta mare, tot i q en algun concert un pel mes i ens adormim. jo tambe reclamo els autobusos desde hostalrich. on estaven?¿
haver de fer autoestop per arribari
bueno per la resta va star molt be
adeuuuuu

11/08/2002

molta salut x la gent dl 'rollu' d l'acampada jove,tothom te el dret de ser lliure,tothom te el dret d'anar a Arbúcies!! vinga'n ens i veiem el pròxim any,agur! //*//

PD: sense Torelló no hi ha revolució!!!

25/08/2002

laureta! soc l' edu, tens rao en una cosa: arbucies va ser la llet.. t' equivoques en un altra: no soc el millor d'arbucies, ho sou les noies tan enrotllades com tu!!
ens veiem al septembre!!

27/08/2002

Solament dir k ARBUCIES va ser la ostia kom tambe la peña!!!!! i tambe k si algu vol komentar alguna kosa i parlar una miketa la meva adreça es : nuriaamich@hotmail.com

[[*]] Visca CATALUNYA i visca el CATALÀ!!!!

28/08/2002

Arbucies va ser la puta canya, va ser el meu primer any d'arbucies i va ser una puta pasada, tots junts a dafensar el nostre poble, lluita contra el capitalisme i fora akets putos fatxes de merda.

29/08/2002

hola Arbúcies visca Skàndol Públic sou els millors!!!!!!!!!!!!

01/09/2002

ei penya ke hi ha?dir ke arbucies hi ha molt més bon rollu ke al rebrot la penya és molt mes oberta i tal...llastima akest any la baixa dels dusminguet pero banda bassotti i dr.ring ding van triunfar molt!molta festa i borratxeres i poca lluita!!!!!a la mani, les xerrades i demes rollu aixi cultural pokissima gent, on estava la penya?tot el putu dia a la piscina!!¿allò de festa si lluita també s'esta perdent...ke malament, aixo d'arbucies nomes es festa i punt, re de combat ni osties per la propera vegada ke s'ho pensin de organitzar akestes activitats culturals...per la resta kasi tot be, el concert de mesclat pq a la carpa?¿i els Wc fets una merda pero buenu tota l'akampda ja era una guarrada en si!!!jejejecom a festa va estar de puta mare, fins al Karraskar'03!!Salut i revolució!

04/09/2002

EIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII!!!!! Com anem companys independents? Di ke Arbúcies va ser 1 passada, 1 canya, va ser l'òstia!!! No es pot descriure!!!! VISCA CATALUNYA!!

22/09/2002

Bones, soc un dels q organitzàvem els viatges a l'Acampada des de les terres de ponent. Si algú té algun suggeriment per millorar l'any q vé q m'ho faci saber; no només de l'acampada, també pel q fa als autocars q vam portar des de la Terra Ferma.
Gràcies a totes i a tots per assistir, vau ser genials.
Salut i independència.

25/09/2002

Hola a l'acampada d'akest any va molar
molt tot i l'anbient k com els anys interiors perd-
ura demostrant el catalanisme catala. Espero k mai
s'acabi akesta gran concentrecio del jovent com jo.
Visca la terra i l'independencia del poble catala.
Skinheads maçanet.

11/12/2002

el meu primer any i una pasada. Llastima que vax arribar tard per veure el millor grup del meu poble: Skandol Public, xo ja vax sentir els Brams que tb u son.

Visca Berga, visca CATALUNYA!!!!

21/12/2002

bnes gent! lacampada va se d p.m i als cuncerts van se la canya!!!va mula mol!!tnim k sagui axi i lluita x la nostra terra!!i no ens la ruvaran als putus fatxas!!!ptons i fins lany k b!!!!k ningu i falti!!!!!salut i revolucio!!!!!
VISKA TERRA LLIURE!!!!!!!!!!li*il

15/01/2003

magradaria veure aquest any a arbucies els meus grups preferirs el mateix dia son:skàndol públic i obrint pas

05/02/2003

HOLA A TOTS, NOMÈS VOLIA DIR QUE ARBUCIES VA SER UNA PASSADA I TAMBÉ QUE S'ORGANITZA UNA ACAMPADA A L'ESQUIROL, AL COLLSACABRA AMB GRUPS TAN BONS COM OBRINT PAS, BANDA BASSOTTI I MOLTS MES. US HI ESPERO A TOTS!!!!!

27/04/2003

HolinssSS!!
Va estar molt guapo la veritat! i el bon rotllo va ser massa! trobo q va faltar alguna cosa per refrescar-se ja que feia molta calor i ens-hi rostiem! jeje! pero dintre del q cap va ser una canya! i a punt per al 03!! q ja hi han ganes!
Xiau!

17/06/2003

Xeic non tinc ni flowers de com anaar a arbúcies soc de flix pro se com anar en tren asta barcelona ( ke no soc ruc xeics) me porie dir com? i explikam algo?¿?¿b si algu hi va hi es de bcn ke mu digo i ens trovem a bcn i marxem capa alla, si es una noia milló xDDDD

salut i bona collita.... |¡*¡| agur

17/06/2003

si mu podeu dir avans de l'any ke b milló

jajaj

PD: AGUR=ADEU EN BASC

VISCA CATALUNYA
GORA EUSKAL HERRIA
I VISCA LA MARIHUANA PQ SI VAI A ARBÚCIES....MARIA X UN TUBOOO!!!!!

09/07/2003

sou uns cabrons, aqui anar enganxant cartells d'arbucies a sobre dels del rebrot. uns torrecollons, fent el concert els mateixos dies que el rebrot, clar com que teniu el partit politic al redera i hus ho paga tot, vinga dons aixo, lo rebrot es lo millor.
VISCA LA TERRA, ELS MAULETS I LLIBERTAT ELS PRESOS DE TORÀ, PROU MUNTATGES POLICIALS!!!

09/07/2003

Arbucies, els grups d'aquest any estant molt guapos, pero no es pot comparar amb el rebrot, aquella festa, beguda, uns bons patardets. aquest any el rebrot no hi ha gaire res de bo, com que teniu el parit politic el devant que hus ho paga tot, cabrons.
INDEPENDENCIA I SOCIALISME VISCA EL REBROT, LA PATUM I BERGA. MAULETS. A LA MERDA JERC. MAULETS LO MILLOR

25/08/2003

quan parlau de les illes... a quines us referiu?
a les columbretes?
Aturem la principotinització!!
Fora idiotes dels ppcc!!

Nou Comentari

Disposes de 500 caràcters
Tot el material d'aquesta pàgina està llicenciat sota Creative Commons || Disseny web per Rourets - Avís legal