nou?
logotip decibel.cat

18è. Mercat de Música Viva de Vic

18/09/2006
Vic (Osona)

El Mercat de Música Viva de Vic ha arribat enguany a la seva majoria d'edat, ja que s'ha celebrat la divuitena edició. El Mercat és una de les cites anuals del calendari musical del nostre país que més s'ha consolidat i que aplega una bona quantitat de gent a tots els escenaris -que són molts- que hi ha escampats per tota la ciutat. De fet el Mercat actualment compta amb tres programacions paral·leles que ofereixen una gran diversitat d'actuacions: per un cantó hi ha la programació oficial, que cada any sembla que veu reduïdes les propostes de música en català en favor de les anomenades "Músiques del món"; també hi ha la que des de fa poc s'anomena la programació "Off-Mercat", que programen algunes entitats i entre les quals hi ha l'Espai Cat del Passeig Pep Ventura; finalment, hi ha el festival paral·lel InVICtro, que des de fa uns quants anys programa uns quants escenaris situats al casc antic com el Claustre de l'Escola de l'Art o el Cafè de l'Orfeó. A més de tot això cal sumar-hi els grups espontanis que, fora de tota programació, busquen un punt de corrent a qualsevol plaça o cantonada per mostrar la seva música.

La primera nit, la del dijous 14, va estar marcada per la presència de la pluja, que a partir de la tarda-vespre de divendres va escampar i va permetre la resta d'actuacions.

La segona nit, la del divendres 15, va ser una de les més carregades de concerts sumant les tres programacions esmentades al primer paràgraf. Per un cantó, l'escenari del Passeig Pep Ventura va gaudir de nou de l'Espai Cat, un dels pocs llocs amb forta presència de la música en català, amb grups com els Cram, els Insomni, els Like a Gat o els Intifada. L'escenari més gran i emblemàtic de Vic, el de la Plaça Major, va comptar amb l'actuació de La Troba Kung Fu, la nova proposta encapçalada per Joan Garriga i que és hereva del llegat de Dusminguet. El petit i acollidor espai del Claustre de l'Escola de l'Art va tenir la presència del grup de pop trist Conxita, que va mostrar les seves cançons a un públic molt atent. Els VerdCel van presentar el seu nou llibre-disc a la Rambla del Passeig. L'espai del Sucre, amb la ja tradicional Rambla de Bars, va acollir les darreres actuacions de la nit, entre les quals la del grup manresà Plouen Catximbes, que va satisfer les ganes de festa dels que volen aprofitar la nit fins al darrer moment.

La tercera nit, la del dissabte 16, va ser la de més presència de grups catalans als grans espais. La Plaça Major va acollir els concerts de G-21 Kms, una nova formació de les terres de Ponent i també del menorquí Cris Juanico, que enguany està portant els seus "Jocs d'amagat" pels principals escenaris del país. La Plaça dels Màrtirs va acollir l'actuació dels sabadellencs Rauxa, que també estant sonant molt aquests darrers mesos. Entre les propostes innovadores, cal destacar la nova aposta de Guillamino amb el seu espectacle "Música de ball", que fusiona electrònica i sardana i que va comptar amb la col·laboració de gent com els 12Twelve, Yacine Belahcene o la cobla Bisbal Jove. Pel que fa a la programació "Off", cal destacar la presència de La Gossa Sorda, Okupats i Dijous Paella a l'escenari de l'Espai Cat. També hi van haver actuacions relacionades amb el concurs Sona9 a la Rambla del Passeig.

Conxita al Claustre de l'Escola de l'Art
Conxita al Claustre de l'Escola de l'Art
Insomni a l'Espai Cat
Insomni a l'Espai Cat
La Troba Kung Fu a la Plaça Major
La Troba Kung Fu a la Plaça Major
Plouen Catximbes a l'espai El Sucre
Plouen Catximbes a l'espai El Sucre

Text: Esther Esteve, Jordi Garcia
Fotos: Jordi Garcia

Comentaris

19/09/2006

Guillamino... quina frikada, però va ser molt guai el concert de sardanes amb rock i electrònica

20/09/2006

hem vaig estar mirant els Catximbes una bona estona i juraria que el guitarrista de la drea feia playback

20/09/2006

El grup d'Insomni és l'encarregat d'aportar una nova empenta al rock en català, fent una músoica ptent i al mateix temps innovadora sense deixar-se endur per la fluidesa ideològica d'altres bandes.

21/09/2006

Molt bé els Plouen... I és que al Bages fem molt bona música de fot temps, jeje...

21/09/2006

Hola Companys! Demà es celebra el FesTOUR, el primer dels festivals de Tercera Via.
Si voleu saber més podeu visitar la web: www.terceravia.org

Tercera Via

21/09/2006

Ei!! A mi em van agradar molt els concerts a l'Espaicat, un dels pocs llocs on programen música cantada en català. Només hi vaig poder anar divendres, i dels quatre grups em van agradar sobretot els dos primers: Cram i Like a gat, tot i que en general va estar moooolt bé, llàstima que per la por a la pluja no hi hagués gaire gent al principi, però bueno...

Doncs això, més oportunitats als grups d'aqui i endavant!!

Edu.

26/09/2006

A mi em van encantar els Like A Gat, sonen de conya!!!!!!!!!!!!!!!!

29/09/2006

Bueno, ja vaig estar a vic i he de dir que un dels concerts que més em va agradar va ser el que va fer Rauxa a la pl dels màrtirs. Em sorprèn que els mitjans i les revistes més importants ni ho esmentin. En canvi si que parlen de grups que quasi no tenien public o on ningú vibra. Els Rauxa van fer vibrar tota la plaça, va ser un festival, un dels millors concerts sens dubte amb la plaça a petar i fent bogeria. Es injust que no s´en parli.

04/10/2006

Ui si, pobrets Rauxa...
Però a tu què et passa? Que et fan llàstima els Rauxa? Doncs ja en som dos.
A plorar a casa!

19/10/2006

No Ramona, a mi el que em fa llàstima és la gent com tu que no respecta la opinió dels altres. Si no t'agraden els rauxa, ho exposes, pero a mi no m´hi fiquis...de mal follats el mon n'és plè!

27/10/2006

Els Rauxa a la cassola!!!!S'hauria de prohibir fer música(i que no em deixa posar cometes) com això que fan!si semblen uns grup de cau tocant amb pots i olles!au que avui en dia amb quatre tocs de rumba i xirinalla i quatre rastetes ja es diu que es fa música!Doncs jo crec que això fa molt mal al panorama musical!

07/11/2006

INSOMNI INSOMNI!!OLEEEE

13/11/2006

ei ramona,tranqui!! qui ets tu? el gran music que toca de collons?, nomes et dire una cosa, potser els rauxa no toquen a la perfecció, però noi-a, fan vibrar a la gent d'una manera molt bestia, i això no ho pots nagar! AIXÒ REALMENT ES INPORTANT, però ja veig en que et quedes tu, en si porten rastetes o no!!! tu si que fas llàstima.

Nou Comentari

Disposes de 500 caràcters
Tot el material d'aquesta pàgina està llicenciat sota Creative Commons || Disseny web per Rourets - Avís legal