nou?
logotip decibel.cat

Crítiques de discos

Cercar discos
Pepet i Marieta - Xalera
Grup: Pepet i Marieta
Àlbum: Xalera
Discogràfica: DiscMedi
Any: 2006

El cantautor d'Ulldecona va ser el primer guanyador de l'Enganxa't a la música, l'any 2003, cosa que li va permetre enregistrar el seu primer disc. Ara, tres anys més tard publica la seva segona referència discogràfica i ho fa amb unes quantes coses a destacar: primer, que ha aconseguit fer-se un espai dins el grup dels anomenats 'bandautors'; segon, que aquest segon treball ha comptat amb l'excel·lent producció de'n Marc Parrot, que ha sabut extreure el millor so de Pepet i marieta. Musicalment ens torna a presentar un disc eclèctic pel que fa a estils, ja que hi podem trobar des d'un tango, fins a una rumba, passant per un bolero o la inevitable jota. Això sí, en aquest disc ha assolit un fil conductor de tots els temes més marcat que en l'anterior, que dóna a l'obra una coherència que potser li va faltar en el seu debut, de l'experiència i una bona producció se'n pot aprendre molt... Les lletres sí que mantenen el mateix to de sempre i estan en aquella cruïlla entre àcides, sarcàstiques i crítiques (un bon exemple és 'La seguretat social està de baixa'). Bona part dels temes que apareixen en aquest CD ja els venia interpretant en els seus darrers concerts, però m'agradaria destacar la recuperació d'un tema de la seva primera maqueta, aquest cop amb aire molt més rocker: "L'Agustina". Per no perdre tradicions, els "Quicos" tornen a fer aparició en un tema, que curiosament és la jota del disc i reivindica les Terres de l'Ebre. Així doncs, Pepet i Marieta consolida la proposta que va inciar el 2003 i que ja li ha permès enregistrar dos treballs discogràfics i fer un bon grapat de concerts per tot el territori.

Jordi Garcia
Pepet i Marieta - Sempre hi ha un pedaç pa un descosit
Grup: Pepet i Marieta
Àlbum: Sempre hi ha un pedaç pa un descosit
Discogràfica: Edicions Singulars
Any: 2004

El guanyador de la primera edició del concurs Enganxa't a la música, Pepet i Marieta, ja ha publicat el que és el premi principal del concurs: el seu primer treball discogràfic. El disc conté onze temes que toquen diversos estils: swing, funky, rumba, reggae, bolero o jota i de l'estil minimalista de guitarres acústiques que presentava a la maqueta només n'ha deixat una mostra: "Ulldecona", la resta de temes els fa acompanyats de la seva banda "La Mandanga" i amb uns arranjaments molt complerts i encertadíssims, uns bons arranjaments sobre unes composicions molt interessants. També m'agradaria destacar la gran tasca que han fet Claudi Herreros i Pepo Busquets a la producció, ja que li han sabut donar una sonoritat brillant al disc.
Musicalment, els temes que més destacaria són: "Sempre hi ha un pedaç pa un descosit", primer senzill; "Mai més tastaré l'alcohol", un interessant swing; "A on vas, Vicent", funky d'alt nivell; "L'aigua no està en venda", amb la col·laboració de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries i "Sense carnet jove", un bolero amb una reflexió sobre el fet de fer-se gran.

Pel que fa a les lletres, també molt encertades, toquen temes diversos com la televisió, l'alcohol, les dones, els Guàrdies Civils, fer-se gran o l'aigua de l'Ebre; tots amb la gràcia que hi posa en Josep Bordes a l'hora d'escriure. Per cert, ha posat les lletres al llibret del disc tal com ell les pronuncia, amb les característiques del parlar de les Terres de l'Ebre.

Comprar el disc

Jordi Garcia
Tot el material d'aquesta pàgina està llicenciat sota Creative Commons || Disseny web per Rourets - Avís legal