nou?
logotip decibel.cat

Crítiques de discos

Cercar discos
Lax'n'Busto - Relax
Grup: Lax'n'Busto
Àlbum: Relax
Discogràfica: L'N'B Música
Any: 2007

Aquest sens dubte és el disc de prova després de la marxa de'n Pemi Fortuny del grup, els Lax'n'Busto han hagut de reconvertir-se i buscar una nova veu. Relax és la prova de la superació ja que el nou cantant dona la talla i té una veu que fa que sonin més rockers, amb un to que es dirigeix substancialment cap als grans clàssics del rock. La veu de'n Salva Racero dóna molt més joc al grup.

El fet d'anar a gravar el disc a Califòrnia (Estats Units) de la mà de Sylvia Massy, fa que ella hagi sapigut treure el millor del so dels Lax i treure la seva part més rockera.
De les cançons del disc personalment destaco: 'Perdut', 'El Blues del diumenge', 'Si tu vols', 'He somiat' i 'Veig, sento i penso'.

Esther Esteve
Lax'n'Busto - Amb tu
Grup: Lax'n'Busto
Àlbum: Amb tu
Discogràfica: L'N'B Música
Any: 2004

"Amb tu", un disc que ha estat enregistrat durant la gira de l'any 2004, amb concerts tan singulars com el del Senglar Rock o el de La Mirona de Salt i que va acompanyat, en l'edició especial, d'un DVD amb un recull dels èxits de la banda com "Miami Beach", "Mai diguis mai a un mai" o "Toca'm els ous maria", juntament amb temes de tota la seva discografia. A més també s'hi pot veure un documental, entre cançó i cançó, amb moments de la gira i opinions dels membres del grup.

El disc és un clar exemple del que els Lax'n'Busto sempre han fet i segueixen fent als seus directes. Aposten fort pels temes de sempre, des de "Miami Beach" fins al peculiar "Toca'm els ous maria" en forma de rap, passant per altres temes més recents com "Amb tu", "Trepitja fort" o l'únic inèdit: "M'acompanyaràs". També recuperen alguns temes vells que, tot i no ser dels més emblemàtics, també tenen lloc en aquest disc: "Toc de plor" o "Pagès". Queda perfectament reflectida la força de la banda en els directes i l'entrega que mostren els seguidors del grup.

Després dels seus 18 anys a la carretera, "Amb tu" és el seu primer disc que recull els autèntics directes de la banda, ja que si bé hi ha el precedent de "A l'auditori", aquest és el primer directe que mostra el seu format habitual. A més l'han editat amb el seu propi segell: L'N'B Música en coproducció amb Música Global.

Esther Esteve
Lax'n'Busto - Morfina
Grup: Lax'n'Busto
Àlbum: Morfina
Discogràfica: DiscMedi
Any: 2003

Tres anys és el que s'ha hagut d'esperar per tenir aquest disc a la mà, però l'espera ha merescut la pena.
Un disc que es composa majoritariament per temes de mitjos temps, introduint l'electrònica però sense ser exagerat i potenciant
el so del teclat que dóna uns arranjaments diferents.

Cal destacar les cançons com: "Júlia", una cançó que està acompanyada per un quartet de cordes que hi queda clavat amb les segones veus d'en Jofre Bardagí -també encarregat de la producció de veus- , "Inevitable Relació", una peça de les més intimistes del disc, i també hi podem trobar una cançó totalment dels anys 60 com "Incomunicació" o "Vas tot sol", una fantàstica bossa nova.

En definitiva un disc que s'ha fet esperar però que ha valgut la pena.

Esther Esteve
Tot el material d'aquesta pàgina està llicenciat sota Creative Commons || Disseny web per Rourets - Avís legal