nou?
logotip decibel.cat

Crítiques de discos

Cercar discos
Fes-te Fotre - Ara
Grup: Fes-te Fotre
Àlbum: Ara
Discogràfica: DiscMedi
Any: 2004

Quart disc de la banda de Calonge anomenat "Ara". Potser el títol ja ho diu tot, "Ara" és el moment de canviar, de madurar o d'evolucionar musicalment. Un disc en el qual mantenen el gust per les melodies, però molt més reflexives que als anteriors discos. Un disc que enganxa a la primera escolta i que fa que cada cop que el tornis a escoltar descobreixis noves coses.

Un enduriment de les guitarres en el so de les cançons és potser la principal innovació del disc, que conté cançons amb lletres quotidianes i melòdiques com: "Maleta de pedres", escrita per el cantant dels Mutis C.Ruiz "Litus" i cantada en el disc per ell i l'Albert Fort, una combinació boníssima; però també cançons vitalistes com: "Ara és temps", o cançons que parlen del món que ens envolta com: "Danys col·laterals". Onze cançons en les quals es veu la maduresa del grup amb una instrumentació intel·ligent i efectiva i on l'Albert Fort explora la seva veu al màxim.

Aquest disc va acompanyat d'una pista amb imatges molt agradables de veure.

Amb aquest disc, els Fes-te Fotre fan un pas més en la seva evolució musical molt encertada i els ha d'acabar de consolidar dins del panorama musical català.

Esther Esteve
Fes-te Fotre - Entre tanta gent
Grup: Fes-te Fotre
Àlbum: Entre tanta gent
Discogràfica: DiscMedi
Any: 2002

Després dels seus dos discos anteriors els Fes-te Fotre treuen aquest any 2002 el seu tercer treball anomenat "Entre tanta gent". El disc es nota que se l'han autoproduït ells, ja que han fet el que han volgut amb les cançons i les melodies i han pogut expressar les influències musicals que més els agraden en aquest moment de la seva vida. Cançons que no deixen de tenir la linia del pop però molt ben treballades perquè sonin diferents al pop-rock que feien abans, amb unes lletres molt madures i elaborades. Amb aquest disc han volgut apostar per posar-hi programacions i han aconseguit que hi quedin força bé.

Han tingut les col·laboracions de Lluís Coll al corneto, Nyanyo i Juan Cayuela als coros, Charli Oliver a les programacions, Juan Ramón a les panderetes i la cançó "L'home qualsevol" està escrita entre l'Albert Darnés (baixista) i en Carles Ruiz "Litus" cantant dels Mutis.

En definitiva un molt bon disc que ha trencat amb el que havien fet anteriorment i que els ha de consolidar com a grup de qualitat en detriment del grup de festa que eren fins ara.

Esther Esteve
Tot el material d'aquesta pàgina està llicenciat sota Creative Commons || Disseny web per Rourets - Avís legal