nou?
logotip decibel.cat

Crítiques de discos

Cercar discos
Glaucs - Antologia
Grup: Glaucs
Àlbum: Antologia
Discogràfica: Música Global
Any: 2008

Cinc anys i mig després del darrer concert els Glaucs publiquen ara la seva antologia, un CD amb una selecció de les cançons més emblemàtiques, acompanyat d'un DVD amb la gravació del concert de celebració dels 10 anys del primer disc i un documental. El disc inclou els temes més coneguts de la banda, però no es tracta simplement d'un recopilatori, ja que hi podem trobar quatre cançons inèdites i un remix d'una d'aquestes. A més destaca especialment la versió d'Els teus ulls glaucs que obre el disc i que compta amb la col·laboració de Joan Manuel Serrat. Pel que fa al DVD, hi ha el concert del Mariscal del 2 de desembre de 2006 en què es van reunir per celebrar els 10 anys del primer disc de la banda i on hi apareixen les col·laboracions de Lax'n'Busto i Joan Masdéu. La imatge del concert no és massa bona, però en canvi hi ha un documental força interessant en què els membres del grup i gent de l'entorn repassen la trajectòria del grup. Un disc imprescindible per als fans del grup que també pot servir per apropar el bo i millor de Glaucs a gent que no els va conèixer quan funcionaven, perquè és cert que ara, quasi sis anys després de la seva dissolució, el grup està rebent el reconeixement que sempre hauria merescut.

Jordi Garcia
Glaucs - (1994-2003)
Grup: Glaucs
Àlbum: (1994-2003)
Discogràfica: Música Global
Any: 2003

Després de treure cinc discos amb cinc discogràfiques diferents, els Glaucs a finals de l'any 2003 decideixen posar fi a la seva carrera musical amb un concert a la Sala Mirona de Salt i el resultat d'aquell concert és aquest disc doble on conté les millors cançons d'aquests anys de la banda amb algunes versions dels Beatles i d'altres grups.

Hi trobem cançons tan emblemàtiques com: "Si vols venir", "Ho tornaria a fer", "Els teus ulls glaucs", "Simbènia" amb d'altres no tan conegudes com: "Des d'altres llocs", "Món gris" i, fins i tot, temes inèdits.

Un molt bon disc que ens deixa amb el dubte de perquè aquest grup no va funcionar, ja que posada en escena no els en falta i de talent en tenen per tot arreu.

Esther Esteve
Tot el material d'aquesta pàgina està llicenciat sota Creative Commons || Disseny web per Rourets - Avís legal