nou?
logotip decibel.cat

Entrevista als Mutis, al seu local d'assaig, 18-07-2002

21/07/2002

- Entrevista als Mutis realitzada al local d'assaig del grup, 18-07-2002
Participen: Jordi Garcia i Esther Esteve de Rockcatalà.com.

JG: Heu tret un nou disc després de tres anys de silenci discogràfic. Com és que heu esperat tant a treure un nou disc?

Carles Ruiz "Litus": Home esperar, esperar tampoc. D'entrada vam fer el primer disc i llavors al cap d'un any la reedició que va donar una mica de "vidilla". Llavors nosaltres ja feia un any que teníem els temes preparats, el que passa que la discogràfica ens va donar llargues per problemes econòmics que tenia i al Nadal ens va dir que tancava i vam haver de buscar una discogràfica un altre cop. Per aixó el disc ha tardat tant a sortir i s'ha retardat. Peró al final vam trobar DiscMedi i de puta mare.
JG: Vau haver de buscar entre moltes discogràfiques o va costar més el procés?

CR: Vam anar bàsicament a dues, volíem anar a més però l'objectiu era anar a Global o DiscMedi, però amb Global no ens vam acabar d'entendre i DiscMedi va dir que sí i vam decidir tirar endavant.
EE: En el primer disc hi havia més varietat d'estils fins i tot en alguns cops havíeu dit que no seguieu cap línia. Ara amb aquest nou disc es reflexa una mateixa línia en les cançons. Heu trobat ja la línia Mutis?

CR: Jo crec que sí. Crec que en el primer disc ja hi era la línia Mutis el que passa és que jugàvem una mica amb el rollo "Willy Fog" de viatjar pel món i tal, però vam pensar que pel segon valia la pena deixar clar el que era el grup i quin so volia tenir. Jo crec que sí que l'hem trobat.
Pau Millo: És una mica més definit. Cançonetes adaptades a pop d'autor. És un rock una mica així, més pop.
EE: Quasi totes les cançons del disc parlen de Girona. Tant t'ha marcat Girona com per fer-ne tot un disc?

CR: Sí bastant. Li he dedicat un disc sencer i m'ha inspirat bastant però no la ciutat en si sino el fet de marxar, de viure més una ciutat. Tampoc és un disc dedicat exclusivament a Girona, és una mena de conglomerat d'històries urbanes que totes tenen un punt comú que és la mateixa ciutat.
JG: Perquè... Hi has estat vivint gaire temps a Girona?

CR: Ja fa tres anys que hi estic vivint i encara hi visc.
Albert Daví: De fet la banda ara es comença a traslladar i jo m'estic espantant perquè el Pau l'any que ve també se'n va a Girona i ja veig que haurem d'acabar anant tots a viure-hi.
CR: Per això hi ha la cançó "L'home del tren", que uneix Terrassa i Girona. De fet és el meu mitjà de transport el tren.
EE: El disc es diu "De cara a la paret", per què aquest nom? T'han castigat molt a Girona?

CR: Bé de fet a Girona mi vaig auto-castigar jo. És una mena d'exili voluntari i el nom fa referència a això, al càstig infantil. Un càstig una mica en broma, de nen petit quan el renyes i li dius de cara a la paret i alhora també juga amb el símbol per mi de la ciutat que és la pedra. Que en extensió seria això de cara a la paret a Girona.
JG: Vau fer la presentació del disc a Girona. També la fareu aquí a Terrassa?

CR: Bé de fet ja hem fet dos concerts aquí a Terrassa, però volem fer una presentació del disc com la que van fer a Girona i la farem al teatre Alegria cap allà l'octubre més o menys. Perquè l'experiència a Girona va ser fantàstica. La vam fer a un auditori amb la gent asseguda. És una mena d'església reconvertida en auditori. Tot i que ens agrada fer ballar molt a la gent en aquest disc hi ha molts temes que són per escoltar tranquil·lament i aquest tipus de sales són perfectes per a aquest repertori.
EE: En el disc hi ha dos tipus de cançons. Unes que són més alegres i per fer ballar a la gent i les altres per escoltar més tranquil·lament, no?

CR: Exacte, a més està com a dividit en l'ordre del disc. Hi ha una primera part de sistemes més canyeros i llavors una altra part més boja. De fet es va fer expressament una mica d'aportar una línia que jo crec que hi és en tot el disc, tampoc no crec que siguin dues parts totalment diferents, però sí que aportar una segona part amb una vía nova que estaria bé d'explotar i una primera part amb cançons més Mutis, per a la gent que ens segueix.
JG: Heu canviat de discogràfica i també heu canviat de management. Us troben molts concerts o com us va amb aquesta empresa?

CR: Bé, aquesta empresa d'entrada el tracte amb ells va ser de puta mare i teníem molta il·lusió amb ella. L'únic que després hi han hagut problemes, s'han barallat entre ells però l'empresa segueix. Pensàvem que passarien més de nosaltres però veiem que es preocupen, però no és tant com esperàvem. De totes maneres tenim ja deu bolos per aquest estiu i això ho ha salvat una mica. El fet de tenir bolos és el que dóna "vidilla", però també ens els busquem nosaltres.
EE: Suposo que la majoria deuen ser a l'aire lliure aquests bolos de l'estiu, o toqueu en sales també?

CR: Hi ha de tot. Concerts de festes majors a l'aire lliure, concerts a sales... L'important és tocar.
EE: Però a preferir, quins llocs preferiu vosaltres?

CR: Home a preferir... És el que et comentava abans, si puguèssim muntar una història a sales amb gent asseguda i tal seria fantàstic. L'únic que és el que ens passa si venim a la nostra zona, al Vallès, fem el repertori de tocar les cançons per als nostres fans, tocar cançons canyeres com "Seguir somiant" i a sac i llavors quan anem per la resta de Catalunya muntem un repertori més de l'últim disc amb cançons més trànquil·les. És saber a cada lloc on toques el que t'espera i el públic que hi haurà.
JG: I us han convidat en algun festival o al Mercat de Música Viva de Vic?

CR: Al Mercat de Música Viva de Vic sí que hi anirem a travès d'un disc que està preparant ara la coordinadora de músics de Sabadell, que farà un disc de músics de la zona. Nosaltres no sóm de Sabadell però sembla ser que ens han apadrinat i sortirà un disc amb una cançó nostra i es farà una mena de concert compartit.
JG: Aquesta pregunta Litus va per tu. Has col·laborat en el disc dels Fes-te Fotre, hi has fet una cançó. Teniu molt bona amistat amb aquest grup?

CR: Doncs sí, de fet per mi aquests dos discos són molt importants personalment com a Carles Ruiz perqué ens vam conèixer amb l'Albert dels Fes-te Fotre ara fa uns dos anys i va coincidir que els dos estàvem preparant el nostres discos i va ser molt maco perqué hem vist cadascú com anava creixent. Al principi jo li deia "mira que he fet aquesta cançó, que et sembla?" i ens anàvem donant consells mútuament. Han anat creixent els dos discos, a més hem tingut els mateixos problemes de: "què fem", "surt el disc o no surt" i per això el sento molt aquell disc dels Fes-te Fotre, em sento una mica ficat per allà dins.
EE: Tornant al vostre disc, en aquest disc a part de fer noves cançons també i heu afegit nous instruments. Per exemple tu Albert has fet servir un contrabaix...

AD: És que els temes del Litus et donen facilitat perquè et llencis a provar nous instruments i no facis servir els més clàssics. De fet als concerts m'agradaria tocar-lo però sempre hi ha problemes perquè és complicat portar un contrabaix. Vam tocar el contrabaix, el baix sense trastes...
PM: A la cançó "Pervertint l'equilibri" vam fer servir la darbuka, el que passa és que és complicat adaptar-ho en el directe perquè està molt solapat.
AD: Exacte. Sempre costa en directe intentar fer dos formats, un elèctric i un acústic, sempre crea molt desconcert al públic i a part que és un merder, que si canvia de guitarra, d'instruments... Però al disc les seves cançons ho permeten i pots posar els instruments que vulguis.
CR: Vam muntar una percussió a partir d'una taula que tenia jo a casa tocada amb baquetes i això tambè a estat un punt d'experimentació.
JG: Ara pels concerts ens hem fixat que l'Anna no i és, l'heu substituida, no?

CR: Aveure el disc el va gravar ella, però per causes personals seves no hi serà durant un mes i llavors hem buscat dues fantàstiques coristes per substituir-la durant aquests concerts.
AD: Com es diuen?
CR: Cesca i Núria.

Text: Esther Esteve, Jordi Garcia

Comentaris

29/10/2002

Continueu com el primer CD! I aviam si actueu més per Terrassa!

Petons. Marina

18/12/2002

Sóc de Terrassa i vull enviar una abraçada molt gran al Litus i molts ànims a Mutis!!!

26/03/2003

És fantàstic veure com aquelles petites emocions q et feien somniar de petit es fan realitat oi, nois? Disfruteu tant com pugueu i sobretot no us oblideu de la gent de casa (un petó molt fort al Litus i al Dani q encara q no em recordin de l'escola jo sí)

19/05/2003

seguiu així que sou els millors i això a veure quan actueu a terrassa petons a tots de la vostra fan incondicional! ;)

18/11/2003

ei MuTiS! com anem! espero que molt bé. sou els millors! seguiu aixi sempre endevant!
una forta abraçada.
Salut i Força.

-> Matadeperenca ;)

25/11/2003

un dia em va caure a les mans,per casualitat el vostre disc...De cara a La Paret...i nois!, gràcies per arrencar-me somriures i llàgrimes tan sinceres...

02/05/2004

Osti nens..molt bó!! xo una inmensa abraçada a Litus!! x akest concerts tan maravillosos..ke ara ens está oferint amb el meu Joanet!!t'estimem Litus!!

12/10/2004

uola xen!
mutiiiiisss viam si sus veu mes el pel x terrassa e???? inga.. un petonas a tots i anims!!!

08/09/2006

Hola !!

Sóc Robert Panadès ,gerent i propietari de PDR Records ,Companyia Discogràfica que va llançar als Mutis.

M'he llegit l'entrevista i vull puntualitzar un punt important: PDR Records va plegar el Desembre del 2001 no per problemes económics (que no en va tenir mai) sino perquè el meu pare va morir i jo vaig tenir que fer-me càrrec ,de les quatre empreses que tenim la família.

Una abraçada a tot-hom i VISCA ELS MUTIS !!!

ROBERT PANADÈS i DALMASES

08/09/2006

Hola !!

Sóc Robert Panadès ,gerent i propietari de PDR Records ,Companyia Discogràfica que va llançar als Mutis.

M'he llegit l'entrevista i vull puntualitzar un punt important: PDR Records va plegar el Desembre del 2001 no per problemes económics (que no en va tenir mai) sino perquè el meu pare va morir i jo vaig tenir que fer-me càrrec ,de les quatre empreses que tenim la família.

Una abraçada a tot-hom i VISCA ELS MUTIS !!!

ROBERT PANADÈS i DALMASES

31/10/2007

Visca el Pau Millo ^_^

18/05/2010

Ai Robert Panadès! Que fantasma que ets!!

Nou Comentari

Disposes de 500 caràcters
Tot el material d'aquesta pàgina està llicenciat sota Creative Commons || Disseny web per Rourets - Avís legal