nou?
logotip decibel.cat

Entrevista als Sutrak a la presentació del Concurs de maquetes 'Enganxa't a la música 03'

23/01/2003

-Entrevista als Sutrak, realitzada al Suau de Reus, 23-01-2003.
Participen: Jordi Garcia i Esther Esteve de Rockcatalà.com i David Fernàndez de Punt6 Camp.

JG: Heu tret el vostre primer disc després de molts anys de tocar, guanyar concursos... Encara manteniu la il·lusió del principi?

David Bàrcena: Principalment estem aquí encara perquè ens agrada la música. Quan vas agafant una mica d'experiència t'adones que quan passen uns anys i segueixes allí és perquè t'agrada molt la música i no esperes ni fer-te ric ni coses d'aquestes. D'il·lusió sí que en tenim. Hem fet un disc ara a última hora que el podríem haver fet al principi, però com que no eren les condicions adients, hem esperat a què fos el moment adequat.
JG: Perquè ara fa poc heu tret el vostre primer disc i al cap de poc temps la cançó que és el senzill està número 1 d'una coneguda emissora catalana. Us ho esperaveu?

Toño Ribot: Això costa hores i hores de pessigar-te i dir si som nosaltres perquè realment no et fas a la idea. Estem molt contents i amb molta il·lusió, no la mateixa del principi però igual de bonica.
DB: Fa il·lusió perquè ens va trucar el cap de programació quan li va arribar el disc i ens va dir què en pensava del disc, que li agradava molt i que volíen apostar per nosaltres i que creia que podia posar música en català sense cap mena de problema entre el Bruce Springsteen, la Madonna. Quan vam arribar a número 1 ens va trucar per felicitar-nos, estava molt content.
JG: Hauria de ser així que es pugués escoltar música en català a tot arreu sense cap complexe.

DB: En aquest sentit pensem que allò principal és escoltar la música. Quan comença la cançó tu escoltes la música i que et sorprengui al acabar, que a més a més està cantat en català. No anar a buscar el producte perquè estigui cantat en català, sinó perquè t'agrada el que fan. Així seria la manera de normalitzar la música en català més ràpidament.
JG: El productor del disc ha estat en Marc Parrot, com va ser el contacte amb ell? Us agradat com l'ha produït, la feina que ha fet?

TR: El Marc ja el coneixíem, havíem de gravar amb en Josep Thió i ell volía que el Marc estés a la taula, però per problemes de dates en Josep Thió havia de gravar l'últim disc de Sopa de Cabra i no va poder ser, llavors vam contactar directament amb en Marc. Ens va dir que molt li hauria d'agradar per poder-ho fer perquè estava molt liat i bé, li va agradar. És un "tio" molt metòdic, molt professional i aprens molt amb ell.
DB: De fet ha posat varis coros a tres o quatre cançons. Li vam proposar un cop estàvem a l'estudi i va acceptar encantat. Sobretot ens va dir que si va acceptar es perquè li agrada el que fem. Pensa que acabava de tenir el fill, s'estava construint l'estudi nou i estava fent promoció del seu disc com a Marc Parrot, però es va posar les piles i vam poder treballar junts molt a gust.
JG: Canviant una mica de tema. Què en penseu de la música i la distribució a través d'internet en format mp3?

DB: Bé, molt bé.
TR: Evidenment quan fas música la fas perquè arribi a la gent, qualsevol mitjà és bo i ara mateix el mitjà més normal per a la majoria de gent per escoltar música és internet. Llavors nosaltres ho veiem bé poder posar un senzill o un tros de cançó perquè la gent ho pugui escoltar i llavors es compri el cd amb una opinió madura sobre el que compra. No com fins ara que senties un senzill a la ràdio compraves el disc i resulta que el demés no valia res.
DF: I ja per acabar, avui heu tocat per presentar el vostre disc a la comarca del Baix Camp però també per presentar l'Enganxa't. Vosaltres us heu presentat a molts concursos, això de l'Enganxa't què us sembla?

TR: Realment nosaltres hem anat guanyant bastants concursos. Ens hagués agradat guanyar un concurs amb la qualitat ètica que demostra a priori l'Enganxa't i la netedat absoluta que es veu. Enlloc es fa això de què les maquetes d'una comarca les seleccionin els de l'altra comarca, això ja et dona uns paràmetres que no hi ha "tongo", que es fa perquè realment la música en català tiri endavant i em sembla perfecte. Estem molt contents d'haver pogut tocar avui en una ocasió tant especial.
DB: Tant debò quan nosaltres ens presentàvem a concursos haguessin sigut amb aquesta serietat i aquests criteris. Potser hauríem pogut avançar una mica més ràpid.

Text: Esther Esteve

Comentaris

Nou Comentari

Disposes de 500 caràcters
Tot el material d'aquesta pàgina està llicenciat sota Creative Commons || Disseny web per Rourets - Avís legal