nou?
logotip decibel.cat

Amb una mica de sort

Amb una mica de sort logo

Biografia:

Inicis

Corre l'any 1995, quan un grup d'amics decideixen passar alguns horabaixes mallorquins intentant versionar les cançons de les seves bandes predilectes, amb l'única intenció de posar en pràctica una de les seves passions: la música.

Un traster malgirbat serveix d'improvisat local des d'on surt al cap d'uns mesos el grup Homo Erectus, grup base dels Amb una mica de sort i amb el qual s'inicia una etapa de molt d'aprenentatge tant sobre els escenaris com en els estudis d'enregistrament, ja que els membres dels qui ara són AMS (Amb una Mica de Sort) fan durant l'etapa Homo Erectus multitud de concerts, alguns d'ells compartint cartell amb totes les grans bandes consolidades de la música en català i enregistren 2 maquetes i un disc als prestigiosos estudis ONA Digital.

"Amb una mica de sort" neix dins d'un estudi

Transcorren els primers mesos de l'any 2000 quan el grup (encara Homo Erectus) torna a engrescar-se en la preparació i pre producció del que serà un nou disc; és llavors quan apareix la possibilitat de treballar amb Joan Bibiloni, qui fins a aquell moment havia deixat una mica de banda la producció de grups en català per dedicar-se més a la producció de bandes sonores i a projectes propis... Els primers contactes amb el manacorí són molt il·lusionants i comencen a donar bon fruit a partir de l'estiu de 2000, data on es confirma finalment que J. Bibiloni accepta tenir la producció del nou disc sota el seu càrrec junt a Toni Pastor a la part tècnica.

Després de la tria dels temes, i de molta preparació i pre producció al local d'assaig, comença al mes d'octubre i durant tot el novembre de 2000, l'enregistrament als Estudis Swing (Palma de Mallorca) del que serà el primer disc d'Amb una mica de sort, nom que sorgeix basat en la cançó que porta el mateix títol (i que a més parla del grup) i que servirà més tard com senzill de presentació del disc anomenat igual que la "nova" banda.

La decisió del canvi de nom no és fàcil (encara menys la posterior tria), però tant el mateix grup com el seu entorn ho considera necessari i inevitable, vista l'evolució que es va acabant de confirmar durant l'enregistrament del nou disc: una concepció diferent de l'estil del grup, un replantejament del repertori per als directes (que serà tot de cançons pròpies), nou productor, nou segell discogràfic (Blau /Discmedi), etc.
Comença d'aquesta forma una nova etapa de la banda, molt més encoratjadora i plena de noves metes i reptes, la qual cosa suposa per als seus components fer un punt i seguit en la seva evolució; una evolució fruit de l'experiència i de la maduresa musical del grup des dels seus inicis, allà per l'any 95.

El disc surt al mercat el mes de març de 2001 amb gran acceptació per part del públic i en poc més d'un any el grup es fa un modest lloc dins del circuit de grups mallorquins que canten en català. També actúen per primera vegada fora de l'illa, a Barcelona, amb motiu de les Festes de Gràcia (agost 2001) i al Rock'n'Llengua 2001 a la Plaça de Toros de Palma (setembre).

"Cap Control", el disc de la continuitat

2002 és l'any en el qual es comença a gestar el que és fins ara el darrer treball discografic d''Amb una mica de sort. Un disc en el qual es torna a comptar amb Joan Bibiloni a la part de producció i amb Toni Pastor a l'enginyeria tècnica i a on hi col·laboren Joan Reig (Els pets, Mesclat), Emili Gené (Daniel y la QBB, Victor Uris, ...) i Pablo Serrano (Ariel Rot, Tam tam go!, Raimund Amador, ...).
Cap control (Blau/discmedi, 2003) és un disc on AMS s'implica més en la part de producció i que dóna així un caire encara més personal al segon treball, el qual millora en tots els aspectes (fruit de l'experiencia tant en directes com en estudis): sonoritats, temes, lletres, etc.
A més, aquest treball obre una mica més les portes al grup de cara a sortir de les illes, ja que l'estiu de 2003 Amb una mica de sort és una de les bandes del cartell del Senglar rock, Joan Trias (la veu i compositor de la formació) col·labora amb noms coneguts del panorama musical català com Marisa Rojas (junt a Cris Juanico i Pep Suasi) o els menorquins Inventari (formació apadrinada per l'ex Ja t'ho diré Cris Juanico).
Així doncs "Cap control" és una passa més en el camí a seguir per la formació que, tal vegada, sigui important en un futur. Sols el temps i la gent ho dirà.

Membres d'Amb una mica de sort

Actualment els components de la banda són:

Joan Trias: veu, guitarres, cors i programacions.
Bernat Company: bateria, cors i percussions.
Toni Vidal: baix i cors.
Pau Rigo: guitarra acústica i elèctrica.

Pels directes els reforçen:

Joan Balaguer: teclats
Joan Ramonell: guitarra solista

Han passat per la formació:

Bernat Morell
Josep Ramis
Tomeu Aulí
Marc Palmer

Han col·laborat amb AMS:

Joan Bibiloni
Toni Pastor
Miquel Figuerola
Joan Reig
Pablo Serrano
Aina Vich
Emili Gené

Altres continguts del grup:



Nombre de fotos: 2

Articles: Notícies | Cròniques | Entrevistes

Discos

Enllaços:
Tot el material d'aquesta pàgina està llicenciat sota Creative Commons || Disseny web per Rourets - Avís legal