nou?
logotip decibel.cat

Van de Kul

Van de Kul logo

Biografia:

Els VDK neixen el 1992 a La Cellera de Ter. Ells són Jordi Planagumà: veu i guitarra; Guillem Badia: bateria; Marcel Badia: Baix i veus; Xevi Fàbrega: guitarra.

El seu estil, a cavall entre el Rock i el Power-Pop està marcadament influenciat per la música americana i britànica dels 80 i principis dels noranta i també per grups punters de rock en català com Sopa de Cabra i Lax'n'Busto. Tenen un so molt elèctric i guitarrer, però no per això deixen d'experimentar la vessant acústica de la música. Tots quatre, alhora que músics, són compositors, fet que obliga a fusionar gran varietat d'influències alhora de posar en comú les seves creacions, enriquint així el seu treball.

Durant aquests cinc anys, els VDK es van anar consolidant a les comarques de Girona amb una mitjana anual de 20 actuacions; compartint escenari amb grups de primera línia del rock en català com són Sopa de Cabra, Lax'n'Busto, Ja T'ho Diré, Gossos, Sau, Bars, Glaucs... El 1995 graven una maqueta que conté cinc composicions inèdites del grup.

I és l'any 97 quan editen el seu primer disc, "Travessant espais" (Música Global), produït per Cris Juanico de Ja t'ho diré i en el qual hi ha el tema "Si Fos...", que va sonar força a les ràdios del país. En aquest disc també compten amb la col·laboració del percussionista Xarli Pons, també de Ja t'ho diré. Gràcies a aquest disc van ser elegits grup revelació del 97 pels lectors de la revista Enderrock.

L'any 99 van treure el seu segon disc, "Una altra història" (Música Global), amb el qual es van situar una mica més en el mercat musical català. De nou va ser produït per Cris Juanico i les col·laboracions van augmentar considerablement: Cris i Xarli de Ja t'ho diré que repetien; Miquel Brugués als teclats, анилингус anusling.info també de Ja t'ho diré; de Sopa de Cabra Gerard Quintana que posa la seva veu en el fantàstic tema "En aquesta ciutat" i Jaume "Peck" Soler que toca la guitarra slide al tema "Amb tu hi seré". Sens dubte que aquest fou un dels millors discos de l'any 99 i supera en qualitat el seu primer disc.

De l'any 2000 cal destacar la presència per primera vegada al Festival Senglar Rock, a part de diversos concerts per tot Catalunya, quasi sempre acompanyats per altres grups catalans.

A finals del 2001 es tanquen en una casa de colònies de La Cellera amb un estudi mòbil i amb Cris Juanico de nou a la producció, per enregistrar el seu tercer treball, que veu la llum el març de 2002 sota el nom de "Sense Pressa", que presenten a la Fira del disc de Girona.

Altres continguts del grup:Nombre de fotos: 18

Articles: Notícies | Cròniques | Entrevistes

Discos

Nombre de lletres: 3

Club de fans

Enllaços:
Tot el material d'aquesta pàgina està llicenciat sota Creative Commons || Disseny web per Rourets - Avís legal