Els Brams van sorgir l'any 1990 una nit de Sant Joan a Valls, amb una idea d'en Sergi Valero, en Txema i en Titot. Aquella mateixa nit ja van sortir dues cançons: "Marihuana Berguedana" i "Fidels a la utopia". En aquell temps el Meiro, el Txu, el Txema i l'August tocaven en un grup de Berga anomenat "Pots comptar", però ho van deixar estar i es van incorporar als Brams, juntament amb el Titot i el Jordi Castilla. El Sergi Valero no va formar part del grup.
El primer concert que van realitzar va ser a Cercs (Berguedà), on donaven 20.000 ptes. als grups participants. Van tocar quatre cançons: "El President", "Maragall", "Goigs a Sant Hilari" i "Rock a la cort de porcs". Encara en aquell concert no hi eren ni el Jordi Castilla ni la Sílvia. El segon concert va ser el 15 d'agost a la Festa Major de Gòsol (Berguedà) i ja tenien teloners: "La Tranquil·la Blues Band". Van tocar set cançons. Al concert de Gòsol va ser on en Jordi Escobet els va començar a fer de mànager, l'any 1991.
Més endavant van conèixer en Joan Ribó, director de la discogràfica Àudio-visuals de Sarrià, amb qui van treure el primer disc: "Amb el Rock a la faixa", el gener del 1992, produït per Reyes R. Torino i Albert Gil als estudis Trama.
El primer concert a Barcelona va ser a les Cotxeres de Sants l'any 1991 i el 1993 van tocar a la sala Zeleste.
Al cap de tres mesos d'haver tret el seu primer disc, van trencar amb la discogràfica. Va ser en un concert gratuït que van fer per l'Assemblea Antimilitarista d'Osona, ja que Àudio-Visuals volia cobrar la seva part encara que el grup no cobrés. Això va ser la gota que va fer vessar el got, ja que els havien estafat força diners més.
L'any 1993 van muntar juntament amb els germans Gil la discogràfica Al·leluia Records. Aquest mateix any van treure el seu segon disc "Segona Assamblea", produït per Reyes Torino als estudis Trama de Badalona.
L'any 1994 en Francesc Ribera "Titot" va plegar d'Al·leluia, al mateix temps que els Brams treien el seu tercer disc "La diplomàcia de la rebel·lia", produït un altre cop per Reyes Torino i editat per Maxi Discogràfica. En aquest disc compten amb la col·laboració de Negu Gorriak.
El 1995 van treure el seu quart disc "Cal seguir lluitant", editat per Al·leluia Records. Amb la publicació d'aquest disc es dimensiona molt més el grup, sobretot a nivell musical.
L'any 1997 van publicar el seu cinquè disc i primer en directe, anomenat "Brams al Liceu". El graven a la sala "La Capsa" d'El Prat de Llobregat i l'edita Al·leluia Records. Compta amb les col·laboracions d'Albert Fortuny (saxo), Marc Buixó (Guitarra), Pau Riba i Albert Gil. Aquest disc conté cançons dels seus discos anteriors, però amb la frescor del directe.
El 1998 surt al mercat el seu sisè disc "Nena de Nicaragua", produït per Reyes Torino, gravat a Producciones Silvestres i editat per Al·leluia.
L'abril del 1999 van treure el seu setè disc titolat "Tot és possible", produït per Dennis Herman i gravat als estudis Aurha d'Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat). Per l'edició d'aquest disc canvien de discogràfica i fitxen per DiscMedi. En aquest disc es marca un nou punt d'inflecció en la sonoritat dels Brams. El canvi d'estudi i de productor donen un nou aire a la música del grup. També es nota un canvi en les lletres.
L'any 2000 es caracteritza per la celebració dels seus 10 anys. Acompanyats de tots els components actuals i també tots els que en algun moment o altre havien passat pel grup. La festa es va fer al Restaurant Centro de Cal Rosal (Berguedà). Hi havia pa amb tomàquet, formatges, embotits... i sobretot pastís d'aniversari. Van passar a felicitar-los els Lax'n'Busto i altres grups. Tot seguit a Berga, al Casal Independentista "Cal Panxo" van realitzar un concert gratuït, en el qual van actuar tots els ex-membres.
El febrer de 2001 van treure el seu vuitè disc "Aldea Global Thematic Park", produït per Carlos Jaramillo, enregistrat a El Laboratorio (BCN), mesclat a Music Lan i editat novament per DiscMedi. Cal esmentar que des del 1999 formen part de l'empresa de management Plural Produccions, amb Jordi Escobet al capdavant.
A part dels Brams, hi ha components del grup que tenenaltres projectes: En Titot és el més polifacètic, ja que a més de cantant també fa d'actor en algunes obres de teatre. A més del teatre està embarcat en altres projectes musicals: Mesclat, un grup de rock-folk format per Titot i David Rosell dels Brams, Joan Reig d'Els Pets, Carles Belda de Pomada i altres; és un grup que fa temes propis i cançons populars catalanes adaptades. Un altre projecte és el de cantautor, que juntament amb David Rosell forma el duo "Titot i David Rosell". Van publicat un disc: "Viatge efímer a la vall dels mots", format per cançons pròpies i una versió dels Esquirols. Aquest disc el van gravar a l'estudi que té a casa seva en Santi Careta, guitarra dels Brams en aquell temps.
El 2003 apareix el seu novè disc "Energia", que ve acompanyat per un nou canvi a la formació: Santi Careta deixa la guitarra, que passa a mans de David Rosell i el buit que aquest darrer deixa a la trompeta és ocupat per Sergi Beringues.