nou?
logotip decibel.cat

Dept.

Dept. logo

Biografia:

COMPONENTS:

-David Rosell: veu i guitarra.
-Txero Albà: teclats.
-Gabi Codina: bateria.
-Pere Borralleras: baix.

El grup es va formar l'estiu de 1999, amb la intenció de practicar un pop-rock modern amb un so propi i inèdit dins el pop-rock català i basant la seva feina en la composició de temes propis, la seva producció i el seu posterior enregistrament en un disc editat el 2001 per la discogràfica Música Global anomenat 'Estació zero', intercalant aquesta tasca amb diferents concerts arreu de catalunya.

El disc es va gravar als estudis Kay de Manresa, es va mesclar als estudis Music Lan d'Avinyonet de Puigventós i es va masteritzar als estudis Skyline de Dusseldorf durant el juny, juliol i agost de 2001.

L'encara curta trajectòria del grup contrasta amb la trajectòria artística dels seus components, membres tots ells de grups ja reconeguts dins l'àmbit musical com Brams, Mesclat, Chill Out, Skipjack, Fausto Gramola, Lapsus o Greater Freedom of Movement.

L'any 2002 van sortir, per votació popular segons els lectors de la Revista Enderrock, millor grup revelació de l'any 2001, premi que els va ser entregat a la sala Bikini el 6 de març de 2002, oferint un breu concert amb algunes del les cançons del seu primer disc.

El 13 d'Abril de 2002 van enllestir la gravació del seu primer videoclip, de la cançó 'Avui el teu àngel no vindrà', amb la productora Santa Àgata, un videoclip que van gravar a cavall de Marsella i Barcelona.
El mes de juny d'aquest any fan una mini-gira per Irlanda, presentant el disc a tres pubs de les ciutats de Limerick, Galway i Dublin.

A principis de 2003 graven el seu segon disc, aquesta vegada als estudis Sibèlius de'n David Rosell i amb la producció a càrrec del grup. El fet de gravar-lo amb total tranquil·litat i amb el mètode de treball més adequat a les seves característiques evidencien una notable evolució en la producció del disc respecte el primer.
El mes de juny repeteixen l'experiència de l'any anterior i tornen a Irlanda, aquest cop per fer prop d'una desena de concerts i voltant més indrets del país.
A l'estiu d'aquest any enregistren el vídeo-clip del senzill 'No em despertaré', sota la direcció del realitzador Àlam Raja.

El tercer disc de la banda és 'Visions' i surt el 2005. Aquest és també el moment de la consolidació del directe dels Dept que els va dur a fer concerts a Irlanda, Marroc, Holanda i al Liet Festival de Leeuwarden. El febrer del 2007 va sortir a la venda el nou disc dels manresans Dept. Es diu 'Equilibri' i consolida la trajectòria que han dut David Rosell, Txero Albà, Pere Borralleras i Gabi Codina. Amb algunes racions d'inconformisme estètic i una vocació, Dept. no innoven res, però amb aquest nou treball s'acaben d'encaixar en la música que han mamat i amb la qual han crescut. Així, cançons com 'Tot el que més desconeixo', 'Poetes', 'Quan alguna cosa' o 'Encendre' mostren un projecte sòlid que millora amb el temps.

Altres continguts del grup:



Nombre de fotos: 46

Articles: Notícies | Cròniques | Entrevistes

Discos

Nombre de lletres: 52

Club de fans

Enllaços:
Tot el material d'aquesta pàgina està llicenciat sota Creative Commons || Disseny web per Rourets - Avís legal