nou?
logotip decibel.cat

Busk'n'Baix

Busk'n'Baix logo

Biografia:

Els Busk'n'Baix són: Ramon Montraveta, Baix, Francesc Foix, Guitarra, Manel Lladó, Bateria, Aleix Cruz, Veu, Gemma Ristol, Guitarra acústica i veus i David Jounou, Guitarra i veus.

La història dels Busk'n'Baix comença la tardor de 1997, quan l'Aleix i el Manel (integrants de dos grups de la comarca de la Segarra) van contactar amb el David (ex-integrant de Biosca Hercegovina) per intentar formar un grup que reflexés sense cap censura els gustos musicals de cada integrant, obrint portes tant al rock, pop, blues, etc.
El resultat fou l'aparició d'un nou grup a la comarca de composicions pròpies, que després de la ràpida incorporació del Francesc a la guitarra buscava desesperadament un baixista: Busk'n'Baix.
Diuen les males llengües que després d'un dissabte de marxa i desenfrè, alguns dels integrants del grup van convèncer a un professor de música i acordionista reconegut a formar part del nou projecte, i a apendre i tocar el baix... per nassos.
El Ramon no sabia on es ficava, però la cosa anava funcionant i sorgiren els primers concerts.
El grup aprofita la gravació d'una actuació a Agramunt per treure una edició casolana i limitada d'un CD que sota el títol de "El teu temps" servirà com a tarja de presentació pels pubs de la zona. Una de les fites importants aconseguides pels segarrencs Busk'n'Baix va ser sens dubte la segona posició en el concurs "Salta a la Fama" organitzat per la regidoria de cultura de Tàrrega, d'entre un total d'una seixantena de grups d'arreu de Catalunya. Aquest resultat obrí les portes als Busk'n'Baix del Mercat de Música Viva de Vic.
Dels concerts realitzats en aquesta primera etapa de la singladura del grup destaquen el de la sala "KGB" de Barcelona amb els valencians Munlogs i el concert contra els incendis ocorreguts als boscos catalans organitzat a Torà, amb els mateixos Munlogs, els Brams i els Lax'n'Busto.

La Gemma s'incorpora al grup a principis de 1999, i aporta un nou aire, reforçant les bases i les veus i aportant noves composicions.
La primera gravació oficial del grup en format CD, veu la llum els dies 27 i 28 de Març, als estudis Sonograma d'Albatàrrec. Sota el títol de "Potser demà", els segarrencs presenten sis dels temes més representatius de la seva trajèctoria. La primera edicó del compacte, formada per 120 còpies, queda exhaurida aviat pels fidels seguidors de la banda. L'any 1999 esdevé clau pels Busk'n'Baix, ja que el grup s'erigeix guanyador del concurs musical de Tàrrega d'entre més de seixanta grups de tot Catalunya i finalista dels concurs organitzat per la revista especialitzada en rock català Enderrock. En aquest cas, la selecció de grups voltava el centenar d'arreu dels Països Catalans. Aquests bons resultats els obre per segon any consecutiu les portes del Mercat de Música Viva de Vic.

L'any 2000 porta nous èxits al grup. La segona posició que aconsegueixen en la primera edició del concurs Arca-rock de la vila d'Almacelles fa que gravin dos temes que s'editen de manera oficial en el compacte homònim. Al juny d'aquest any són cridats per Jordi Tardà per formar part del cartell d'actuacions de la tercera Fira del Disc del Col.leccionista de Reus, on comparteixen escenari amb les noves bandes de rock catalanes "No 'nem bé", "Petit Fours", Glaucs" entre d'altres i amb els veterans "Sopa de Cabra". La mateixa setmana són entrevistats a Catalunya Ràdio dins el programa Èxit de Salvador Escamilla on expliquen la trajèctoria del grup i presenten la seva música.

L'any 2000 el tanquen amb una actuació a Madrid (Leganés) com a representants de Lleida dins la trobada anual de federacions de grups amateurs (FEAMA).

El 2001 serveix per tancar-se al local d'assaig i composar nous temes que serveixin per definir la línea a seguir. Durant els mesos de Març i Abril els Busk'n'Baix enregistren les noves idees als estudis Trackstore de Suchs d'on surt una nova maqueta titulada "Per sempre més". Durant l'Abril també enregistren un tema (Anar Tirant), que formarà part del compacte recopilatori de la coordinadora de grups lleidatans "llerrock".

Al mes de Maig són preseleccionats pel concurs Sona 9, fusió de l'Exit de Catalunya Ràdio i TV3 i l'Enderrock i els porta a tocar al River Cafè de Lleida davant del jurat i compartint escenari amb dues bandes més també preseleccionades. També és de destacar la participació dels Busk'n'Baix al Festival de rock d'Arbúcies, on tenen l'oportunitat de mostrar les seves cançons per terres gironines.

El 2003 guanyen el concurs dels 40 de Lleida i aquest fet els permet enregistrar el seu primer treball discogràfic als estudis Kay de Manresa, editat per DiscMedi. En aquest disc hi apareix una combinació de temes de la maqueta "Per sempre més" i noves composicions.

Altres continguts del grup:



Nombre de fotos: 4

Articles: Notícies | Cròniques | Entrevistes

Discos

Enllaços:
Tot el material d'aquesta pàgina està llicenciat sota Creative Commons || Disseny web per Rourets - Avís legal