nou?
logotip decibel.cat

Atxiiís

Atxiiís logo

Biografia:

Atxiiís va sorgir el març del 2004 i va començar com un grup de Pop/Rock. D'aquesta unió va sorgir la maqueta "Salut" (abril 2004) composta per quatre temes propis: 'Por a recordar', 'Vull', 'No em faries cas', 'Un sentiment?'. El mateix any van sortir seleccionats en els concursos Sona 9 o Enganxa't a la música i recentment han sortit en un CD recopilatori de l'Enganxa't a la música en col·laboració amb Òmnium Cultural.

Actualment, el grup ha patit una sèrie de transformacions de tal manera que han passat de ser sis a tres components i que, a la vegada, s'han arrelat a la música acústica per tal d'oferir una música en petits formats, més propera, però sempre amb la música efervescent que ja es respirava en la primera maqueta.

En el seu directe podem passar una bona estona escoltant les seves cançons pròpies però a la vegada versions de tot tipus de grups com: Sopa de Cabra, Glaucs, The Cranberries, The Corrs, Extreme, Red Hot Chili Peppers... entre altres.

La maqueta "A cau d'orella"

Després de gravar 'Salut' i patir aquestes transformacions esmentades, Atxiiís es va decidir a enregistrar una altra maqueta: 'A cau d'orella'. Aquesta intenta ser una música molt més propera i innovadora, deixant de banda la formació clàssica de rock per poder demostrar que amb tan sols tres components, la música es pot omplir de màgia gràcies a altres instruments potser no tant comuns, com són la flauta travessera, els bongos, el saxo... i pinzellades d'altres instruments un xic orientals com els pals de pluja, la granota...

Les lletres de les cançons volen sortir de la línia que la música ha seguit sempre volent parlar directament de l'amor, la tristesa, etc. i intenten buscar un altre camí descrivint "estades" i sensacions que amaguen aquests sentiments.

Cal destacar la magnífica col·laboració d'en Pep Poblet a la cançó "El Bar del Mar", i les originals fotografies que en Jordi Oset va fer als components.

Així doncs, "A cau d'orella" consta de sis cançons entre les quals n'hi ha una que és instrumental que inicia la maqueta i una altra que conclou la maqueta sota el nom de la mateixa: "A cau d'orella". En aquesta es parla d'una persona ja morta que s'apareix a la persona estimada cada nit i li canta "a cau d'orella".


ELS MÚSICS

ANNA FENOY (veu)

Lloc i data de naixement: 12 de Maig del 1986 Igualada

La seva trajectòria musical comença als 9 anys formant part de la coral infantil dels Hostalets de Pierola i un any mes tard passà a estudiar piano i llenguatge amb el professor Joan Amat a Capellades durant tres anys ja que l'any 2001 començà a ser estudiant del conservatori d'Igualada (Escola de Música Mestre Joan Just Bertrán d'Igualada). Mentrestant, però, va ser membre de dues corals: l'Estol de Cantaires dels Hostalets de Pierola i la del Conservatori d'Igualada. Va estudiar piano fins el 1r. nivell de grau mig i llenguatge musical fins a 2n. nivell de Grau. A la primavera del 2004 va formar el grup Atxiiís, i d'aquesta manera comença a tenir els primers contactes en un grup musical. Actualment està exercint el segon curs de guitarra moderna a l'Escola de Música de Piera.

ÍNGRID TURU (piano, teclats i veus)

Lloc i data de naixement: Sabadell, 9 de Juny de 1980

Des dels 7 anys es va iniciar en el món de la música estudiant solfeig i piano a L'Escola d'Ensenyament Musical de Sabadell, estudis que va seguir fins a acabar les assignatures de solfeig, harmonia, contrapunt, història de la música i formes musicals del pla d'estudis del 1966.

El 15 de gener del 2000 va entrar a formar part del grup manresà de pop-rock Males Llengües, passà a ser la teclista del grup, va començar la seva experiència musical en la música moderna i van enregistrar un disc ("Ei...!") a Fundaestudi de Sabadell sota la producció de Xavi Vidal i sota el segell de la discogràfica Picap.

L'any 2001 es va diplomar en Magisteri d'Educació Musical a la Universitat de Barcelona, i va fer diferents cursos de formació permanent de Música i Rítmica mètode J.Dalcroze, direcció coral i musicoteràpia.

La primavera del 2004 va entrar a formar part del grup Atxiiís també com a teclista, amb ganes de respirar aires nous i iniciar nous projectes.

Actualment també està cursant el Màster en Musicoteràpia a la Fundació Bosch i Gimpera de la Universitat de Barcelona, i ho combina amb la feina de mestra de música en una escola pública d'educació infantil i primària, i també en una escola de música privada de Sabadell com a mestra de llenguatge musical i de piano.

JORDI SEGON ARMENGOL (guitarra elèctrica, guitarra acústica i veus)

Data de naixement: 14 de Novembre de 1979

La seva formació musical s'inicià als 8 anys d'edat al Conservatori Professional de Música de Manresa. Durant 8 anys va estudiar la totalitat dels cursos de llenguatge musical (8 cursos) que comprenia el Pla Vell (fins a Cinquè de solfeig); paral·lelament va iniciar-se en l'instrument de la guitarra clàssica en el mateix conservatori de música, assolint els coneixements fins a Quart de guitarra del Pla Vell. A l'abandonar el conservatori no va finalitzar amb la música perquè aprofundí en el perfeccionament de la guitarra a través de classes amb un professor particular. En aquest moment va obrir-se a les possibilitats i les tècniques de la guitarra acústica i elèctrica. Aquest fet el va permetre desenvolupar pel seu compte algunes classes d'aquest instrument a nens que s'iniciaven en el món de la música.

D'altra banda, durant els darrers sis anys, ha tocat la guitarra en tres grups o bandes diferenciades. Primerament amb Pdb, una banda on s'alternaven versions de rock clàssic amb temes propis i de la qual sorgí una maqueta gravada als estudis Manix de Manresa. Al mateix temps d'aquest projecte, va entrar a Males Llengües, una formació que li va obrir les portes a noves visions i interpretacions musicals. Des de 1996 està tocant les guitarres elèctrica i acústica i fent veus en aquest grup, per confeccionar un estil de caire pop-rock basat en temes propis cantats en català. D'aquesta formació n'han resultat fins al moment quatre gravacions diferenciades entre els estudis Lluna Bleda, Manix, Sonytècnic i La Fundació.

Finalment Devnath fou el darrer grup que li donà l'oportunitat de tocar; en aquesta banda es basava en la guitarra elèctrica, acústica i espanyola alternant versions de rock amb temes propis de caire instrumental i amb un to místic.

A Atxíiis hi va entrar quan es va iniciar el projecte, és a dir, cap a principis de l'any 2004. Des de llavors han estat fent temes propis i han versionat clàssics de la música en català i en anglès. Actualment en el format acústic que porten s'encarrega de la guitarra acústica i ha deixat de banda els temes més elèctrics i "estridents".

Actualment torna a estudiar música a l'escola del Taller de músics de Barcelona per tal d'adquirir més formació.


Atualment el grup ha canviat de nom per anomenar-se Shivai començar un nou projecte musical.

Altres continguts del grup:



Nombre de fotos: 2

Articles: Notícies | Cròniques | Entrevistes

Discos

Nombre de lletres: 4

Enllaços:
Tot el material d'aquesta pàgina està llicenciat sota Creative Commons || Disseny web per Rourets - Avís legal