nou?
logotip decibel.cat

Skalivada

Skalivada logo

Biografia:

Skalivada es formà l’any 2003 a la ciutat de Lleida. Naixía així el projecte d’un grup de joves moguts per inquietuds musicals i ganes de tocar les seves pròpies creacions, fugint de les formacions més clàssiques d’on veníen (Orfeó lleidatà, Conservatori de Lleida,...). Inicialment es reuníen els diumenges a la tarda per assajar i desconnectar de la rutina d’estudiants, però poc a poc la idea tirà endavant i s’hi incorporaren nous components.
El 12 d'octubre d'aquell mateix any van fer el primer assaig i quatre mesos més tard, el 20 de març, féren la seva primera aparició en públic en motiu de la manifestació “Aturem la guerra”.
Skalivada es caracteritza per ser un conjunt constantment en construcció, que poc a poc ha anat definint el seu so i que ha experimentat diversos canvis que l’han fet créixer i superar nous reptes.
Els primers canvis es produïren degut als diferents camins que escolliren alguns dels components que els allunyaren de Lleida. Així, Skalivada incorporà nous instruments i nous components dins la seva formació. La formació d’aquesta etapa era: bateria, baix, guitarra acústica, sac de gemecs, violí, flauta travessera, teclat, gralla, saxo i veus.
La música també anava canviant i es perfilava un estil folk marcat pels instruments d'arrel com la gralla o el mateix sac de gemecs. La filosofia com a grup es basava en la recuperació de cançons, balls i tonades del cançoner popular i tradicional, mesclant-les amb elements musicals més moderns i actuals, per tal d’apropar al públic les cançons que donen forma al coixí de la nostra cultura.
Fou una etapa en que el grup es començava a donar a conèixer arreu de la geografia lleidatana, portant arreu les seves versions de melodies tradicionals enriquides amb les primeres cançons pròpies.

A finals de l'any 2005 es produïren els canvis més importants en la formació i els que donarien forma a l’actual so i filosofia del grup. Les inquietuds dels components anaven evolucionant i es veia necessària una reestructuració que no sabíen on els portaria. Es plantejà aquesta nova etapa com un procés de formació i d’autodefinició com a grup, trencant amb el que s’havia fet fins al moment i buscant aquell so que els satisfés. El grup arrencava amb més compromís. L'experiència adquirida mesclada amb les idees fresques que dugueren els nous membres van fer adoptar un estil propi i variat, aconseguint així el so característic i actual d'Skalivada. Les arrels folk es començaren a fondre amb música moderna, fomentàren les lletres combatives i reivindicatives d'acord amb la
realitat que els envoltava i decidiren fer un repertori basat en temes propis. S’adoptava una nova forma de treball, basada en uns arranjaments musicals inicials, plantejats per la Meri i el Miki, que s’acabaven de treballar amb les aportacions dels diferents membres del grup.
El so Skalivada començava a caminar de nou i tots els components del grup es feien més seves les cançons. La nova formació és: bateria, baix, guitarra elèctrica, acordió diatònic, flauta travessera, teclat, gralla, saxo i veus.
La presentació de la tercera etapa d'Skalivada, fruit de la feina efectuada durant uns mesos, tingué lloc a la Taverna Popular La Falcata de Lleida, local molt vinculat a la història i components del grup, el 14 d’abril de 2006. Des d’aquell dia han realitzat diversos concerts en espais i ambients que els defineixen, buscant de nou la complicitat amb el públic més proper al grup.
Aquest estiu (2006) han gravat una maqueta autogestionada per tal de fer arribar a més gent la seva proposta musical. La maqueta es titula: '5 de 7' i conté cinc cançons pròpies que mostren el ventall d’estils del grup.
Amb aquesta proposta, Skalivada cerca la complicitat de músics i públic, la implicació del grup en la cultura i la llengua catalana dins l’escena musical, la satisfacció de tirar endavant un projecte realitzat des de la col·lectivitat i joventut dels components del grup, la contribució a la proliferació i reconeixement dels projectes musicals de les terres de Lleida i província, i, fonamentalment, gaudir tot ballant al ritme de la mescla entre tradició, actualitat, compromís i revolta.

Procedència: Lleida, Països Catalans
Membres: Aleix Barberà (guitarra i veus), Meritxell Gené (acordió diatònic, guitarra i veu), Laura González (flauta travessera), Llorenç Llaberia (baix i veus), Pau Llop (saxo, gralla i veu), Miki Soriano-Montagut (teclat) i Robert Tuñón (bateria).
Estil: música d'arrel

Altres continguts del grup:



Articles: Notícies | Cròniques | Entrevistes

Discos

Enllaços:
Tot el material d'aquesta pàgina està llicenciat sota Creative Commons || Disseny web per Rourets - Avís legal