nou?
logotip decibel.cat

Resultats dels Premis Enderrock 2005

21/03/2005

La revista Enderrock ja ha fet públics els guanyadors dels "Premis Enderrock" d'enguany. Han estat els següents, ordenats per categories:

PREMIS ENDERROCK DE LA CRÍTICA

MILLOR DISC DE L'ANY / Millor disc de pop-rock en català: Taxi, d'Antònia Font
Millor disc de cançó d'autor en català: Cançons del temps de destrals, de Xavier Baró
Millor disc de folk/noves músiques en català: Katà, de Miquel Gil
Millor disc català en altres llengües: Pastora, de Pastora

PREMIS ENDERROCK PER VOTACIÓ POPULAR

CATEGORIA POP-ROCK
Millor grup de pop-rock del 2004: Lax'n'Busto
Millor disc de pop-rock del 2004: Agost (Els Pets)
Millor cançó de pop-rock del 2004: "Caic" (Gerard Quintana)
Millor directe de pop-rock del 2004: Lax'n'Busto

CATEGORIA CANÇÓ D'AUTOR
Millor artista de cançó d'autor del 2004: Cris Juanico
Millor disc de cançó d'autor del 2004: Memòria (Cris Juanico)
Millor cançó de cançó d'autor del 2004: "Terra endins" (Relk)
Millor directe de cançó d'autor del 2004: Cris Juanico

CATEGORIA FOLK
Millor artista de folk del 2004: Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries
Millor disc de folk del 2004: Manilla (Mesclat)
Millor cançó de folk del 2004: "Pregunteu-li a l'olivera" (Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries)
Millor directe de folk del 2004: Miquel Gil

CATEGORIA JAZZ
Millor artista de jazz del 2004: Llibert Fortuny Elèctric Quartet
Millor disc de jazz del 2004: Sólo la verdad es sexy (Gorka Benitez)
Grup revelació de jazz del 2004: TGX

CATEGORIES GENÈRIQUES
Millor DVD musical del 2004: Amb tu (Lax'n'Busto)
Millor grup revelació del 2004: (The Companys)
Millor videoclip musical del 2004: "Agost" (Els Pets)
Millor portada de disc del 2004: Homenatge a Ovidi (Inadaptats)
Millor web musical del 2004: www.quimiportet.com
MMillor sala de concerts del 2004: La Mirona (Salt)

Text: Jordi Garcia

Comentaris

21/03/2005

JA SE SABIA!!!!!!!!!!!!!!!!!! ELS LAX'N'BUSTO SON ELS MILLORS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
VSK ELS PETS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

21/03/2005

Ei me nalegro molt pels lax pkè són boníssims eh prò els pets lany passat van fer una gran gira tbé s'ho mereixien!!! tot s'ha de dir!!!!

21/03/2005

Els lax tenen nom i no es mereixen tants premis, obrint pas és mereix algun premi!

21/03/2005

estic content per mesclat, pero tambe penso com el jaume, els obrint es mereixen algun premi

22/03/2005

Jo també estic dacord en que Obrint Pas es mereixia algun premi ja que han sigut un dels grups més destacats i actius del panorama català i han destacat molt ultimament amb el disc de La Flama i els anteriors.

També tinc de dir que Lax N Busto i Els Pets es mereixen algun dels premis que han tingut ja que són uns dels grups catalans amb més força i es normal.

Visca la música catalana. PPCC ll*ll

22/03/2005

Algú més té l'extranya sensació que passin els anys que passin els noms no canvien? No sé, potser és cosa meva, o potser és per l'oligarquia que regna en el món musical català des de fa massa anys. No ho sé..

22/03/2005

Jo l'unik k se sk si els Lax'N'Busto han rebut tots aksts premis s pk s'ho mereixen!!! i xk s'ho han currat mlt

22/03/2005

MILLOR DISC CATALÀ EN ALTRES LLENGÜES?
AQUESTS DE L'ENDERROCK ES XUTEN O QUÈ?
PROU AUTOODI, QUE TRIÏN MILLOR DISC INTERNACIONAL EN TOT CAS, NO?

22/03/2005

Però això de millor disc català en altres llegües vol dir: millor disc fet per catalans però en una llengua que no és el català, no? Almenys això és el que entenc jo...

22/03/2005

Per a la gent d'Enderrock és català qualsevol grup o solista que cante en la nostra llengua, però això no passa amb els que ho fan amb altra. Per què a la secció d'autors o discos catalans en altres llengües sols apareixen autors i discos del Principat? La Bebe és de València i té un bon disc, per què no apareix a la llista? CATALANES TOTES!

22/03/2005

Enhorabona als Antònia Font, the Companys, als quicos, relk i a tots. Però si ens fixem en la votació popular en pop-rock, podria ser la mateixa de fa deu anys enrere. I si comences a sonar per ràdio, tv ... tots aquests grups com antónia f, the companys, relk... potser la votació popular canviaria o no?, el problema que sempre hi ha el mateix al mateix lloc. La critica no coincideix amb el vot popular, Com a minim hi han premis per a la musica d'aquí, però oients pocs.

22/03/2005

cap de grup de País Valencià!!!, molt bé així anirem fent País, moltes gràcies per la part que ens toca. Visca els músics del País Valencià

22/03/2005

Atxera resulta que la Bebe ja té mitjans de comunicació espanyols i de tot arreu que li llepen el cul. Es tracta de promucionar la música en català dels PPCC, que sinó qui ho farà. Tanmateix es podien haver estalviat la secció discos catalans en altres llengües entre altres coses perquè aquests discos no tenen gaire de catalans.

22/03/2005

. Al seu lloc podrien haver triat un disc en basc, occità, gal·lès, sard, suec, francès, italià, gallec... com a internacional si és que volen ser una revista normal que parli de música. Contra l'imperialisme anglosaxó i castellà que ens escanya!

22/03/2005

No perdeu el temps reivindicant als nous grups. A les discogràfiques només els interessa els que venen. No volen apostar per cap grup amb un o dos discos al mercat i a sobre es queixen de la pirateria i altres coses. Tota la pasta se la gasten en els mateixos de sempre i hi ha grups que desapareixen perquè més de la tercera part de Catalunya ni ha sentit a parlar d'ells, tot això gràcies a la gran promoció que fan.

Ànims als grups que no els coneixen a tanta gent.

22/03/2005

Jo trobo que tot aquest tema dels grups que no els coneix tanta gent és molt relatiu, perquè els grups més coneguts i que han rebut més premis Enderrock, com Lax'N'Busto o Els Pets en el seu moment tenien a la venda un o dos discos, al igual que els grups aquests i no han arribat fins allà on són en aquests moments de la nit al dia; s'han hagut d'esforçar molt, etc. Crec que hauríem de saber millor com és realment la situació d'aquests grups poc coneguts.

22/03/2005

No estic criticant a grups com Lax o els Pets, simplement que, és molt diferent el moment actual que el de fa uns anys. Ja ho sé que s'ho han currat moltíssim, de fet sóc fan de Lax N'Busto, i per una altra banda també felicitar-los per la creació del seu propi segell, perquè ja han aguantat prou la especulació que han fet amb ells.

22/03/2005

No estic criticant els premis, critico el fet que hi ha massa grups i molts d'ells sense suport, només els hi editen el disc per les subvencions que puguin rebre aquells que tenen el poder editorial. I a sobre venen els discos a preus desorbitats. A veure si segueixen l'exemple d'Ariadna Records i posen un preu just.

22/03/2005

Que els Lax'N'Busto es mereixien tots aquests premis està del tot clar, però potser tens raó en això dels grups poc coneguts. D'altra ban´da, què passa amb Obrint Pas? Aquests no s'ho han currat molt o què? O és per què són valencians? Jo crec que es mereixen al menys un premi! Si han fet fins i tot gires fora dels països catalns! Han anat més enllà que molts altres grups! I qui ho valora això?!

VSK ELS LAX'N'BUSTO!!! I K SEGUEIXEN AIXÍ SEMPRE!! K NO KNVIIN K SON ELS MILLORS!!!!

22/03/2005

Primer de tot felicitar als LAX'N'BUSTO, el primer disc que han tret sense la batuta de discmedi i han triunfat mes que mai..
Han sigut valents els tios..

22/03/2005

he vist el dvd i he FLIPAT collons, si algu posa en dubte que aquests tios es mereixen estar a dalt de tot..no se, hi ha gustos per tot pero el cert es que tot i tenir 30 anys els lax m'han cautivat amb aquella força que trtansmeten,,referent als premis de la critica si que hi veig mas de lo mismo, antonia font, la critica els alaba i no es mengen una rosca..per favor, sera per algo no??? Felicitats per la pagina

22/03/2005

Evidenment, crec que els Obrint Pas també es mereixen quelcom més (encara que no m'agraden gens), però si s'ha de valorar tot el que fan. Per cert jo també vaig flipar amb el DVD i em vaig partir molt el cul veient-lo, i com en Pere també tinc 30 anys, sé que queda molt Lax N' Busto encara i ells tenen moltes ganes. A reveure !!

22/03/2005

vaja, avui deu ser el dia del treintanyeros, jo 31 i a molta honra..m'han engantxat els lax ja de grandeta i tot i fer temps que no anava de concerts em vaig estrenar aquest estiu amb ells i joderrrrrr...quina tralla, les lletres, les melodies i sobretot com omplen l'escenari. No ho posoen dubte, els lax estan on son perque s'ho han currat i s'ho curren

22/03/2005

Jo (encara que no tingui 30 anys!! jeje) estic d'acord amb vosatres: crec que els Lax són els millors i que s'ho curren i s'ho han currat moltíssim, i que això els ha permès arribar allà on són. VSK ELS LAX'N'BUSTO!!!!

23/03/2005

Jo vaig votar, i he acertat més amb els premis de la crítica que amb els de votació popular. Tb sóc dels que crec que Obrint Pas mereix molt més, però què hi farem, seguim estancats en els mateixos noms de fa 10 anys.

23/03/2005

EH!! JORDI!!!!
ELS DE L'ENDERROCK SI QUE XUTEN NOI. A CATALUNYA TAMBÉ ES FA MÚSICA EN ALTRES LLENGÜES A PART DEL CATALÀ! ES FA MÚSICA EN CASTELLÀ (RECORDA QUE TAMBÉ ES LLENGUA OFICIAL) I EN ANGLÈS, PER EXEMPLE.
AIXÌ, EL PREMI DE MILLOR DISC CATALÀ EN ALTRES LLENGÜES ÉS MÉS QUE COMPRENSIBLE. SI TINGUÈS QUE SER INTERNACIONAL COM TU DIUS, JA NO SERIA FET A CATALUNYA... SÓN CONCEPTES DIFERENTS... HO ENTENS, OI?
1/2

23/03/2005

ENDERROCK PER DAVANT DE TOT ÉS UNA REVISTA DE MÚSICA, NO CONFONGUEM...
DE FET, TOTS ELS PREMIS TINDRÍEN QUE ESTAR OBERTS A TOTA LA PRODUCCIÓ QUE ES FA A CATALUNYA I PAÏSOS CATALANS, INDEPENDENTMENT DE L'IDIOMA... POSATS A FER PODRIA SER ENCARA MÉS INTERCULTURAL I MENYS COMERCIAL... PERÒ AIXÒ JA FORMA PART DEL ROLL DE LA REVISTA, JO NO CRITÍCO RES. ÉS UNA OPINIÓ...
SIGUEM OBERTS DE MENT...
BYE!
2/2

23/03/2005

O SIGUI QUE SOM UNS PROVINCIANS QUE ENS MIREM EL MELIC, NO? A la merda, els catalanets sempre estem igual. Com si no poguéssim fer una revista de música que parli del que es fa a tot arreu, una revista escrita en català. Com si els grups que canten en anglès i castellà als ppcc no tinguéssin prou padrins. Estem fatal, estem com ens mereixem!

23/03/2005

S'ha de promocionar el català i no el castellà.Aquest últim prou oficial i majoritari és, no troveu?Si tries cantar en castellà tindràs millers d'altaveus, en canvi no si tries el català.

23/03/2005

Ah! dylan, si tant oficial ets, també estaràs d'acord en que la meitat o més de la programació de tv3 sigui en castella?Ignorant la situació del mercat aconsegueixes el contrari del que busca aquesta revista.Promoure música cantada en català.
Estic amb tú Jordi!

23/03/2005

El dia que visquem en normalitat estaré dacord amb en Dylan, amb Lennon, i amb qui faci falta, però estan com estem el que diu en Dylan es com a mínim infantil.

23/03/2005

Una vegada més al País Valencià ens sentim un poc sols aquells que gaudim de la música en valencià. Aprofite per a donar el meu suport a tots aquells músics valencians que lluiten per a fer-se un lloc a la seua terra on les oportunitats son quasi inexistents. Felicitats a Miquel Gil i als Obrint Pas pels seus últims treballs.

23/03/2005

Jo trovo que keden poca gent ke apresii la musica en catala, ja sigui coneguts o per coneixe. Un peto ben gran per la gent ke li agrada la musica catalana!!!

23/03/2005

Jo estic del tot d'acord amb això de que ja no s'escolta música en català, perquè només he de mirar al meu institut: a tothom, tret d'algunes excepcions, li agrada la música anglesa (Avril Lavigne, Evanescense...) o espanyola (Estopa, El canto del loco...) i de fet jo vaig començar a escoltar música catalana l'estiu passat (però ara no escolto una altra cosa!!)

VSK LA MÚSICA CATALANA, VSK ELS LAX, ELS PETS, ETC... I VSK CATALUNYA!!!! ||*||

23/03/2005

agues tingut que guanya pepet i marieta

23/03/2005

Jordi Urgell--> La Bebe és nascuda a València, però és extremenya, sinó escolta-la parlar algun dia, i ja veuràs q té accent...

23/03/2005

Me la pela de canto la Bebe aquesta. No sé què collons hi pinta ella en aquest debat! Jo només criticava que es premiïn propostes catalanes que es fan perdonar els orígens per modernillos i en canvi ignorem, no sabem absolutament res, però res, de
1 de 2

23/03/2005

no sabem absolutament res, de la música internacional cantada en gal·lès, italià, occità, gallec, sard, cors, suec... això si que seria OBRIR-SE DE MIRES i no la tonteria del mestissatge mesclat amb tot el que és de fora. visqui la música i mori l'imperialisme cultural. (castellà i anglès)

23/03/2005

ja ho deia Francesc Pujols, els catalanets hem de sortir de l'ou...

24/03/2005

la bebe i la bebe!!!!!!!!!!!
el millor pepet i marieta!!!!!!
un noi que te molt de valor i su curra molt dalt dun escenari

24/03/2005

Musica anglesa? musica catalana? perà quina tonteria més solemna!!! Fins i tot hem acabat polititzant la música! on hem arribat? la música és música, i si la música t'agrada, tan és si és en català, en anglès o en suahili! i traiem-nos de sobre aquest coi de complexe d'inferioritat i de victimisme tan propi dels catalans, i potser llavors des de fora ens prendran més seriosament.

24/03/2005

Aki faltava Obrint homeeee k n concert tmb són molt bons i l cd sta mb!

24/03/2005

Penso que en Pepet i Marieta és mereixia algun premi, s'ho ha currat moltissim aquest any, amunt Pepet.

24/03/2005

Millor disc català en altres llengües???

Llavors Pere Calders va ser un escriptor mexicà en altres llengües, no??

També crec q sempre guanyen els mateixos. Els Lax fa molt q no aporten res a la música. On estan els premis per Obrint pas i pels Kitsch??

25/03/2005

son uns venuts els de l'enderrock, es imperdonable una llista així (aquesta no, sino els 25 primers de la revista)aquests no aposten ni per la cultura catalana, ni per la bona música, ni saben posar el disc a l'estil en que li pertoca ni res.

25/03/2005

Aquí interessa més la moneda europea perq entre el que ens claven i les subvencions vingudes de diferents llocs...
vergonya de revista en un país on ens en faltaria una q parles obertament de música bona tan si és en català com en angles com en xines, pero escrita en català.volem música si us plau!

25/03/2005

Aqui tothom es queixa, i els premis son teoricament per votació popular. podeu queixar-vos dels de la crítica, però els altres haurieu de fer auto crítica i no criticar enderrock.

que si Obrint Pas, que si Pepet... la gent vota Lax i Pets.

Però em sorprèn que la gent hagi votat Relk, per mi els millors, però veient els altres resultats, no sembla la mateixa gent.

25/03/2005

Si, és veritat! Si no us agraden els resultats l'any vinent torneu votar!
Jo vaig votar i han sortit gairebé tots els que vaig votar... Pot ser que sigui casalitat, però... jo crec que són el q la majoria de gent pensa!

25/03/2005

Clar que si, ben dit! l'Enderrock hauria de ser una revista en català que parli de la música de tot arreu, de tot el món. Una revista normal per a un país que vol ser-ho!

25/03/2005

Doncs jo penso que si aquí hem de posar els nostres comentaris, el que pensem... hauríem de permetre que la gent es queixi i que digui que li hauria agradat que guanyés un grup o solista en concret. A mi em sembla que les queixes formen part dels comentaris...

26/03/2005

Això de que l'Enderrock sigui una revista de música i ja està és una proposta engrescadora. Que parli de música en català, però també del que es faci arreu del món en altres llengües, és clar que si!

26/03/2005

Woh, el Cris ha tingut més d'un premi! Quin crack de Ciutadellenc! :) per Agost LAX A MENORCAAAAAAAAAAA!

26/03/2005

Els Lax'n'busto son els millors!!!!

26/03/2005

Anna això qui ho dubta????!!!!!! Visca els Lax'N'Busto!!!!!!!!!!!

28/03/2005

Ni els Lax es mereixen tanta cosa, doncs l'últim disc sona igual k l'anterior i que el primer i que tots, ni tanta historia de que si visca aquests i visca aquells. L'enderrock es una bona merda, escrita en català això si, i la majoria de grups en català no fan res de bo. Quan la gent senti grups de fora descobriran que aquì no s'esta fent res de nou ni res de bo, i no perquè es canti en català s'ha de defensar una cosa incondicionalment i sense criteri.

28/03/2005

Home, res, res tampoc. Hi ha els Kitsch, hi havia els Umpa-pah, en Roger Mas ho fa que t'hi cagues, els Casual, la Dharma, Els Pets també, Glissando, Antònia Font, els Nevera, Els Vidres a la Sang fan coses noves en nous estils, però si... la gent sempre es queda amb el mateix... és una llàstima.
Jo no sé què li troben a Obrint Pas amb aquella dolçaina que se't clava a les orelles, per molt del rotllo que siguin...

28/03/2005

l'any que ve hi seran els inventari i tambe si treen disc els amb una mica de sort,petons al bep i al trias!!!

29/03/2005

si senyoor ELS LAXNBUSTO i els PETS s'ho merexien. per cert. gens d'acord amb els antonia font

29/03/2005

Qui digui que els Lax'N'Busto no es mereixen els premis que han rebut és perquè no els ha escoltat prou (si fos així aquestes persones sabrien almenys que l'últim disc és diferent als altres, perquè és en directe.
Potser no és que nosaltres hagim d'escoltar els grups de fora i comprovar (com diu fins a la soca dels ous) que són millors que els catalans, és que les persones que pensen així haurien d'escoltar la música catalana i valorar les persones que lluiten per no perdre la cultura.||*||

30/03/2005

A veure, tampok és pla d'estar kritikant els grups k amb el pas dels anys s'han fet un llok entre el panorama musikal...Si enkara hi són és per alguna raó. krek k hauríem d'eskoltar nous grups per un futur,sense deixar d'animar als d sempre. siguin de kuan siguin. o eske no és just k jo segueixi eskoltant Sau o Sopa de kabra pel simple fet de ke s'han separat?¿

obrim les ments, no deixem ke es perdi el Català!

30/03/2005

laxs sou els millos amb diferencia i jo krek k a sigut x la simpatoia k teniu tot l grup i teniu ls millos cançons de la historia del rock catala seguiu endavant i aver si veniu a borges sempre ai de ana als altres llocs i ls premis us en mereixiau mol + VISCA ELS LAX

30/03/2005

Buenu, mira sempre guanyen els mateixos...
pro em direu q la carrau no hauria d'haver guanyat, com a mínim, el millor directe folk o el millor disc...?

04/04/2005

be després, de llegir tots els comentaris,l´únic que veig,és una manca d´imformació brutal,ja no entro en qui es mareix que, el que està molt clar, que la musica en català nova no arriva el públic,per tan és imposible que poguin guanyar cap premi, i no arriva perque, costa un mun de calés , i ningú arrisca, a promocionar perque els inversors i discograficas nomes volen guanya cales i els inporta una merda la musica i els artistes, la prova es aviden li donen el music un 0,8% d´un cd

04/04/2005

mireu el fet de criticar una revista com l´enderrock, no hem sembla be perque el menys es una revista que recoltza la música en català, que la veritat no anem gens sobrats, i trovaria be que proposesiu millores, no tirar per terra la feina que estan fent és molt ´fàcil criticar sensa coneixament de causa, i em de ser solidaris em la música de fora, pero quant la nostre estigui valorada... fins aviat!

04/04/2005

Klar que hem de valorar la nostra música, la primera! Però si no difonem coses que fan a fora la resta de cultures del món (i no em refereixo a la castellana i l'anglesa precisament) no arribarem tampoc mai a ser un país amb una revista de música normal, com tenen els altres països, i si només parlem de la música en català, perdem tot un públic potencial que no llegeix la revista precisament perquè només parla de música en català.

04/04/2005

i d'aquesta manera amb el peix que es mossega la cua tot el públic potencial que llegiria una revista de música i no s'assabenta de la música en català no se n'assebentarà mai.
Ho enteneu?

04/04/2005

I jo valoro moltísssim la feina que fa la gent de l'Enderrock i que sempre miren de millorar i que els hi deu representar un maldecap trobar coses engrescadores per explicar i que cal tot un esforç molt bèstia per tirar-ho endavant, clar que ho reconec, només poso propostes a sobre la taula jo...

04/04/2005

estic d´acord em la proposta, però, això tindria que fe-ho una altre revista ja que aquesta es especialitzada hem música catalana tinc entés i hem pregunto perque la resta de revistes de música no parlen de la musica en català,i primer hem de trencar el tópic de que la nostre música no es pot exportar,llavors poder obrirem la men del mon, pero primer hem de obrir la nostre.

04/04/2005

no estic massa dacord amb els resultats pero, en el que segur que no hi estic d'acord es que Gerard Quintana s'hagues de votar dins la categoria de POP ROCk!!!! portser abans si que u era, pero ara que esta en solitari no es un cantant de pop rock. pel que fa a ell com a artista es mereix aket premi i molts mes!!!!

05/04/2005

Estic dacord amb en xavier. penso també que podrem exportar la nostra música més regularment quan nosaltres contractem més grups de fora que com nosaltres canten en llengües minoritàries. D'aquesta manera farem contactes internacionalistes que permetran exportar els nostres grups.

06/04/2005

A veure anem a passos... 1.-Del que parlava en el darrer comentari era amb total coneixement de càusa, sino no hagués dit res. 2.-Estan molt bé totes les propostes que es fan aquí, pero a qui es fan? qui ho portarà a la pràctica? no confieu pas ni en l'enderrock, ni amb les discogràfiques, i ni tan sols amb els grups...

06/04/2005

3.-Exportar música? Els que fan algo nou comencen a fer-ho, però la majoria no fa res perquè són conscients que no fan res amb la qulaitat mínima i necessària com per poder competir amb productes internacionals.

06/04/2005

4.-A veure si apreneu a escriure el Català sense faltes!!!! Perquè molt de reclamar el català però la majoria l'escriu com el cul! 5.-Ja ho vaig dir però ho repeteixo, escolteu grups de fora!!! Grups dels 60 i 70, veureu com moltes cançons s'assemblen massa a cançons que coneixeu de grups catalans...

06/04/2005

Soca dels ous: tots aquests grups dels 60's que escoltes tu són en anglès, hi posaria la mà al foc. Escolta i descobreix més música en català, no et quedis amb els lax per favor! Ignorant! Escolta tu música en occità, gal·lès, basc, sard, cors, suec, italià, alemany. Obre't al món. Veuras que res s'assembla a res... PROVINCIÀ!

07/04/2005

be una cosa has de tindre en conte, si no hagues hagut la música dels anys 60, i ens podriem remontar me enrera, encare esteries escoltan música polititzada, com a llavors passava, i si entenguessis quelcom de música, tenim alguns músics considerats els millors del mon i son catalans, carles benavent,actualment tocan hem en chick corea, pau comelles i et podria fer una llista, pero mentre es guanyi mes cales fen musica de orquesta per les festes majors, que crean música propia, aquest pais està

07/04/2005

futut, i has de anar mes enllà de la portada del disc,i poder llavors, podras veure el misatge de les cançons i dels grups que les composen,plantejat, si potser saps escoltar la música com cal? i si escoltes la que cal? i si entens el llenguatge del que la composa? fins a la soca?

07/04/2005

mira et puc assegurar que la música d´altres paisos, no ens fan gens de por, ni tenim res que envejar, el que si que no tenim son, els recursos que tenen allà, ni la cultura músical per part de l´oien i això si es terrible, i si no mira els numeros u del mercat nacional, i veuras que la música no te res a veure, es penos veura com es manipula a la gent i ja no parlem d´eurovisio hem sento avergunyit de ser músic quan vec això.. quina credibilitat vols que tinguem? si vols música d´aqui informat

07/04/2005

jo penso que si els lax tenen akests premis es pq s'els mereixen, ja que son uns dels grups del panorama amb catala que tenen un directe mes potent malgrat l'edat (ja avançada ) dels seus components. Pero malgrat aixo, penso que tots es mereixen el nostre soport, ja que ells s'ho curren defensant la nostra llengua, ido se mereixen es nostre suport!!! VISCA LA MUSICA EN CATALA !!!!!!!

09/04/2005

Visca els lax'n'bustoooo!!!

10/04/2005

m'alegra que us molin els nostres discos, què seria de nosaltres sense els nens i el tomàtic? Si veniu als premis enderrock ens podem trobar als lavabos...

10/04/2005

clar, a vosaltres us la suda que els Lax continuin sonant igual que fa 15 anys perque fa 15 anys encara no havíeu nascut.

jo porto 15 anys aguantant-los
i mira que ara em donen pasta gansa, pero jo no escolto aquests cd's, ja no tinc edat i tinc per costum des de fa uns anys no escoltar la música aquesta que publiquem, a mí mentre vagin venent ja m'està bé pero que no m'obliguin a escoltar-los, please

12/04/2005

JO TAMBÉ HAGUES PREMIAT A XAVI VIDAL QUE HA FET UN DISC BONISSIM I DIFERENT, S´HO MEREIX JA NO PER DESPRÉS,AURORA SI NO PER TOTA LA CARRERA QUE PORTA...TANTA MÚSICA TANTES SENSACIONS.APA!

13/04/2005

Molt bé, Salvi! Tu publiques aquesta música i ni te l'escoltes? Potser si te l'escoltessis més, si creiessis en un mercat cult, interessant... un mercat que eduqués a la nostra gent en quan a música i llengua...un mercat que fos la via per on els Catalans comencessim a entendre qui som, quina és la nostra història, com sentim, com vivim, com ens expressem...

13/04/2005

un mercat sense límits, que copsi al públic de més de 20 anys, i al de menys, amb opció a altres tendències, no tan sols a les que es van promocionar als anys 90, que tot i que a mi no m'acabin d'agradar, les respecto perquè tothom té els seus gustos i tothom és educat d'una manera i te dret a escoltar el què li doni la gana...

13/04/2005

si el mercat fos així i no com el que tu proposes, te n'adonaries que tens grups amb els quals tant dins com fora de Catalunya els interessa molt més que allò que ni tu mateix vols sentir. Quina merda de mercat! Com pots dir que el què publiques t'importa una merda?! Si tu que ets un dels manipuladors del mercat català i no hi creus...

13/04/2005

Com vols que la teva empresa funcioni? Això és incoherent!I si funciona...és perquè et dediques a la professió de lladre? I una altra cosa: vols que et contesti de què en seria la música sense els nens i en tomàtic? Doncs això faria que els músics de 30 anys comencessin a madurar i a escriure lletres punyents per als qui en un moment donat van créixer amb ells.

13/04/2005

Faria que el públic en general madurés la seva orella musicalment parlant, i que conegués els grans músics que tenim, que la majoria han hagut de marxar fora de Catalunya, tant per Espanya com per la resta de països, o s'han hagut de transformar en mestres del taller, l'aula, l'esmuc... tan sols reconeguts pels seus alumnes, futurs músics que també ens deixerem perdre a vista de les prespectives que hi ha.

13/04/2005

I si tot això es complís, tu tindries la obligació de no ser tan ignorant i a treballar més pels que et dónen de menjar! No sé ben bé qui ets ni com ets, i tampoc m'agrada dirigir-me d'aquesta manera a ningú, però saps què? Ja n'estic fins als ous de que ens insultin i se'ns enriguin a la cara (al públic i als músics).

13/04/2005

Ho sento. M'has fet mal, a mi i penso que a la resta de públic. I per acabar... potser sí que als labavos és al millor lloc on t'hi podríem trobar. Allà t'hi deus sentir com a casa! Si creus que el què fas és merda i per això ni te l'escoltes... doncs millor que es quedi on es mereix! I si t'hi pots quedar amb ella... millor que millor!

14/04/2005

be ressò, estic d´acort amb tu, i em sembla que encare t´has quedat curt,la veritat que no cal perdre el temps hem aquest tipus de personatges, aixins va el pais,mira jo se que per desgracia això egisteix, per això nomes arriva el públic,la música que ha ells els hi dona cales sensa gens de criteri, però et puc assegurar,que això està canviant i tots aquests que ens han piratajat als músics es quedaran a la puta miseria perque es el que es mareixan,

14/04/2005

mira a trigat en arrivar, però ja som mes de 35 discografiques independents que pensem aixins,i et puc assegurar que lluitarem a capa i espase per canvia aquet cony de mercat i de manera d´entendra la música, i la resta de comunitats, estan aderin-sa a les nostres propostes, per tan es cuestió de temps que acavem desvancan als peixos grosos,i et diré perqué, de un 0'8 que cobra un music de un cd actualment a un 60% del preu de botiga que cobran ja els que estan treballan hem nosaltres,

14/04/2005

no creieu que es una bona proposte i ademes podrem avaratir els costos dels cd, per tan voldrà dir que a la gent ja no li serà tan tentador piratajar la música, podras trobar a la botiga cd desde 4,5 o 8 euros els que mes, perque ja hi han distribuidoras que estan treballan em un marja de un 4'5% i et coloquen el cd a tota espanya,....fora la tirania i els piratas, aquest si que son pirates els que ens han esprimit tot el que han pugut!!!!

18/04/2005

Em pots explicar doncs, de quines discogràfiques parles i quines són les que et col.loquen a tota espanya? Perquè jo de moment, no en tinc el gust de conèixer-les. I alguna que conec, o no te prou pressupost per aguantar-se, o quan més grups te, es converteix cap a l'antic bàndol de les discogràfiques de sempre. Em faries un gran favor si me'n fessis una mica de propaganda amb nom inclòs! Gràcies!

19/04/2005

mira el nom de la plataforma es diu pae... plataforma d´autoedició, pots trobar imformació a la pagina web en el google.. i la colocació dels discos a tota espanya, son empreses de distribució, que et carregan un 4,5% sobre el preu que tu vols pel disc, les pots trobar per internet, les que son discografiques no t´en refiis,be fins aviat ja em diras com va xaooooo!

03/05/2005

Bah! El pop-rock català té, en general, la fama que es mereix. Els Pets? Els Lax'n Busto? Tots mediocres, quan no senzillament dolents.

Pel que fa a la discussió idiomàtica, m'és ben bé igual. La merda, com les coses ben fetes, és intercultural. Tenim els pijo-guays de Pastora i la seva mariconada de disc per constatar que, quan una obra no val res, la llengua que s'hagi fet servir no té cap importància.

03/05/2005

Tenia raó la que reivindicava la Bebe. Ben dit! Els Pastora són caca de la vaca, però com que són del Principat... Tal vegada, un dia, els catalans ens adonem que a València fan molta més bona música que aquí. Sembla que s'estimen més fer art que no propaganda pel fet.

03/05/2005

La música catalana només és destacable en l'àmbit del folk i del jazz. Miquel Gil i els Quicos (sobretot aquests, originals i frescos com ells sols) es troben entre els millors exponents de la música d'arrel de la Península. De jazz, ens hauríem de treure el barret abans de parlar-ne: tenim una bona colla d'autors d'enorme qualitat, com el Gorka Benitez o el Carles Benavent, reforçats a més per trobades jazzístiques d'abast internacional com el festival de Terrassa o el Contrabaix.

03/05/2005

Però rock? Au, desenganyeu-vos d'una vegada. Els Lax'n Busto? Els premien cinquanta-mil vegades perqué són l'únic grup de rock català que s'acosta a un nivell mínimament exigible. Bé, si treiem la Dharma, és clar. Però aquests són un clàssic... I els Pets, bé, el nom ho diu tot.

03/05/2005

Per cert, com a grup de mestissatge Mesclat no són res de l'altre món (de fet pocs grups de mestissatge són res de l'altre món, la veritable fusió és una altra cosa), però es troben a l'olimp dels Herois Musicals Catalanistes (HMC, nova organització que m'acabo d'inventar). Quin ganxo que té el Titot! Mesclat no paga massa la pena, Brams són una altra ¿joia? del rock català... però és que hi ha el Titot, nano.

03/05/2005

Per tant, i sense miraments, aprofito l'avinentesa per cagar-me en l'imbècil del Titot i en l'independentisme en general. Cadascú que defensi les idees que vulgui, però jo personalment fa temps que n'estic bastant tip de tot aquest borreguisme patriòtic.

Apa, fuck you i bona ní a totón!

16/05/2005

ES QUE EN CRIS ES EL MILLOR JA ES SABIA QUE ESARIA PREMIAT.


ETS EL MILLOR CRIS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

18/05/2005

ESK ELS LAX'N SN ELS P.A( SN ELS NSTRES BEST SINGERS) JAJAJJAJA... VISKA UNA KATALUNYA LLIURE:p!!!!!
KUKY'S 4 EVER OKI?¿?¿¿?¿
weNU K AKI EST L NOSTRE OPINIÓ TOT ESTA D P.M JAJJAA!!!! FELICITATS XATS!! KISSES!!!!! MUKSSSSSSSSSS...!!!!!!JAJAJA! VISKA EL I.E.S JOAN ORÓ I TOTA L PENYA D SANES!

22/02/2006

VISKAAAAA els LAX'N'BUSTO
Son el millor grup catala!!!
no cal escoltar musica castellana si ni ha d catalana!!! XD ||*||


VISKA CATALUNYA DEWWWW A TOTS WAPOOS!!!

Nou Comentari

Disposes de 500 caràcters
Tot el material d'aquesta pàgina està llicenciat sota Creative Commons || Disseny web per Rourets - Avís legal